Voorbeeld workflow: Sales opvolging

Volg contacten op wanneer ze op een link klikken en verwittig sales dat er een nieuwe lead beschikbaar is.

Niet elk contact is meteen klaar om gecontacteerd te worden door sales wanneer ze lid worden van je mailinglijst. Uit het klikgedrag in je campagnes kan je veel over hen leren. In deze flow gaan we uit van het voorbeeld van een wijnhandelaar. Contacten die op een bepaalde link in onze campagne klikken gaan we verder opvolgen, om hen zo tot een nieuwe aankoop aan te sporen.

Onze wijnhandelaar stuurt een nieuwsbrief. In een van de artikels stelt hij zijn nieuwe rode wijnen voor. In het startblok dienen we onze doelgroep te kiezen.

We vertrekken van een campagne. Hiervoor hebben we alle contacten nodig die de campagne hebben geopend. Indien je meer criteria wil toevoegen aan het startblok, kan je altijd op het plus-icoon klikken.

In dit voorbeeld kiezen we ervoor om twee dagen te wachten alvorens naar het volgende blok over te gaan. Je kan de wachtperiode wijzigen door in het wachtblok de gewenste periode te kiezen

Twee dagen nadat het contact onze campagne geopend heeft, wil onze wijnhandelaar controleren of het contact op de link naar de nieuwe rode wijnen heeft geklikt. Hiervoor gebruiken we een voorwaardeblok.

In dit voorwaardeblok selecteer je de campagne waarin de link zich bevindt. Vervolgens kan je kiezen om alle linken in je selectie op te nemen, of een enkele link. In dit voorbeeld selecteren we de link naar de nieuwe rode wijnen.

Indien het contact op de link geklikt heeft, dan gaat hij naar de ja-kant van het voorwaardeblok. Eerst gaan we hem lid maken van de interessegroep “Rode wijn”. Zo kunnen we deze interessegroep in de toekomst gebruiken wanneer we specifieke aanbiedingen rond rode wijn willen versturen. Hiervoor klik je op het blauwe blok, en selecteer je de interessegroep waaraan je het contact wenst toe te voegen.

We gaan dit contact ook een nieuwe campagne sturen, met een meer uitgebreide voorstelling van het nieuwe aanbod in rode wijn. In het campagneblok vul je de verzendgegevens in, bepaal je de onderwerpregel en selecteer je het bericht dat je wenst te versturen.

Onze wijnhandelaar wil ook de salesafdeling laten weten dat een contact interesse heeft getoond in de nieuwe rode wijnen. Hiervoor gebruiken we een meldingsblok.

Bij de interne melding dien je een naam voor je melding, de geadresseerde en het onderwerp in te geven. Met behulp van de personalisatie hebben we bovendien contactinformatie van dit contact toegevoegd, zodat sales genoeg informatie heeft om hem of haar te contacteren.

Ook wanneer een contact niet klikt om het nieuwe aanbod te bekijken gaan we hem aan een interessegroep toevoegen. In dit voorbeeld kiezen we voor de interessegroep “inactieve contacten”.

Wil je je salesflow nog verder uitbreiden? Dan kan je nieuwe blokken toevoegen door op de gewenste plaats op het plus-icoon te klikken.