Drag & Drop Builder: Contentelementen beheren

Dit artikel laat je zien hoe je de content elementen in de Drag & Drop Builder kunt beheren - een van de drie tools die Flexmail je biedt om berichten aan te maken. Als je wilt weten hoe je een heel bericht kunt aanmaken in Drag & Drop Builder, klik dan hier

De Builder is een drag-and-drop editor. Je hebt een canvas (de body van het bericht), dat structuren bevat. Een structuur bevat de elementen - knoppen, afbeeldingen, tekst, ... - en regelt hun lay-out - volgorde, grootte, marges, ...

Lees verder om meer te weten te komen over welke elementen er zijn en hoe je ze kunt gebruiken om je content te ordenen.

Content beheer

Verplaats

Om een element of structuur op het canvas toe te voegen, kun je deze vanuit het menu aan de rechterkant naar het canvas slepen. Op een vergelijkbare manier kun je een element dat al is toegevoegd aan het canvas pakken en het naar een andere plaats op het canvas verplaatsen.

Elementopties

Telkens wanneer je op het element klikt, verschijnen de Eigenschappen ervan aan de rechterkant. Als je echter met de muis over het element op het canvas beweegt, zie je een tandwielicoon dat je verschillende opties laat zien. De opties zijn meestal Dupliceren, Verwijderen, Bewerken of 'Zichtbaar voor'. Met 'Zichtbaar voor' kun je voor dat element Dynamic Content instellen. Klik op de link voor meer informatie over Dynamic Content.

Support tip
Als je de opties voor het element wilt openen, klik dan op het tandwielicoon binnen de berichtranden. Als je op het tandwielicoon buiten de berichtranden klikt, krijg je toegang tot de opties van de structuur en niet tot het element.

Content elementen lijst en bijzonderheden

Tekst
  1. Sleep een structuur met een voorgedefinieerd tekstveld van het tabblad Structuur of het Tekst element van het tabblad Element naar het canvas.
  2. Dubbelklik op het net toegevoegde element op het canvas om de Tekst Editor te openen. Typ je tekst in.
  3. In het menu van de Tekst Editor kun je de stijl van je tekst bewerken en links of gepersonaliseerde content toevoegen. Je kunt een link toevoegen naar een externe bron, een bestand, een landing page, een formulier of een enquête.
  4. Wanneer je simpelweg op het toegevoegde element klikt, open je de Tekst eigenschappen
  5. Vervolgens kan je de kleur, het lettertype, de regelhoogte en de marges aanpassen.
Afbeelding
  1. Sleep een structuur met een voorgedefinieerd afbeelding element van het tabblad Structuur of het Afbeelding element van het tabblad Element naar het canvas.
  2. Klik op het net toegevoegde element op het canvas om de Eigenschappen Afbeelding te openen.
  3. Klik op Afbeelding wijzigen om te bladeren en een afbeelding in je bericht in te voegen.
  4. Vanuit de Eigenschappen afbeelding kun je alt-tekst toevoegen en de uitlijning en marges aanpassen.
  5. Vervolgens kun je ook een link maken naar een externe bron, naar een e-mailadres, een formulier, een enquête, een landing page of een bestand om te downloaden.
  6. Klik op het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek van een afbeelding om toegang te krijgen tot de Afbeelding Editor waar je de afbeelding kunt aanpassen en verfijnen met verschillende filters.

Support tip
Klik hier voor een gedetailleerde uitleg over het toevoegen en bewerken van een afbeelding.
Knop
  1. Sleep een structuur met een voorgedefinieerde knop element van het tabblad Structuur of het Knop element van het tabblad Element naar het canvas.
  2. Klik op het net toegevoegde element op het canvas om de Eigenschappen Knop te openen.
  3. Je kunt hier de Tekst voor de Knop invoeren. Je kunt de vorm van je knop bewerken door de breedte, hoogte, achtergrondkleur, uitlijning, radius en randen in te stellen.
  4. Scroll naar beneden naar Actie en selecteer een Linktype - je kunt een link maken naar een externe bron, naar een e-mailadres, een formulier, een enquête, een landing page of een bestand om te downloaden.
  5. Vervolgens kan je de tekststijl, de marges en de padding van je knop aanpassen.

Support tip
Klik hier voor een gedetailleerde uitleg over het toevoegen van een knop (call to action).
Witruimte
  1. Sleep een structuur met een voorgedefinieerd witruimte element van het tabblad Structure of het Witruimte element van het tabblad Element naar het canvas.
  2. Klik op het net toegevoegde element op je canvas om de Eigenschappen witruimte te openen.
  3. Pas de hoogte en de achtergrondkleur naar wens aan.
Lijn
  1. Sleep een structuur met een voorgedefinieerd lijn element van het tabblad Structuur of het Lijn element van het tabblad Element naar het canvas.
  2. Klik op het net toegevoegde element op het canvas om de Eigenschappen lijn te openen.
  3. Je kunt het lijngewicht, de kleur, de breedte, de uitlijning en de marges aanpassen.
Social media
  1. Sleep het Social Media element van het tabblad Element naar het canvas.
  2. Klik op het net toegevoegde element op het canvas om de Eigenschappen social media te openen.
  3. Pas eerst het thema/stijl van je social media iconen aan door te klikken op Select icon (selecteer pictogram).
  4. Klik op de knop Bewerken (het potlood) om de links van je social media accounts toe te voegen aan de pictogrammen.
  5. Vervolgens kan je andere social media accounts, anders dan de standaard, toevoegen via de +Toevoegen knop.
  6. Je kunt ook de grootte, de uitlijning, de spatiëring en de marges bewerken.
Support tip
Klik hier voor een gedetailleerde uitleg over het toevoegen van social media knoppen aan je bericht.
Barcode
  1. Sleep het Barcode element van het tabblad Element naar het canvas.
  2. Klik op het net toegevoegde element op je canvas om de Barcode eigenschappen te openen.
  3. Je kunt kiezen uit de volgende codes CODE39, CODE128, EAN13 en QR. Je kunt een gepersonaliseerde of niet-gepersonaliseerde barcode toevoegen, bijvoorbeeld een kortingscoupon die geldig is voor al je contacten.
    • Niet-gepersonaliseerde barcode - Voeg in Waarde de (12) cijferige versie van de code toe en klik dan weg. De Drag & Drop Builder genereert dan je afbeelding. Als alternatief kan je voor een QR code een URL of een stukje tekst toevoegen. De Drag & Drop Builder genereert de afbeelding die overeenkomt met de informatie die je code bevat.
    • Gepersonaliseerde barcode - Voordat je het barcode element als gepersonaliseerde barcode kunt gebruiken is het noodzakelijk om eerst een aangepast veld (en placeholder #barcode#) toe te voegen om te linken naar de barcode in je bericht. Je kunt een andere waarde voor de barcode aan je contacten toekennen. Voeg vervolgens de placeholder toe als waarde. Op die manier krijgt elke contactpersoon bij ontvangst van je bericht een andere code.
  4. Vervolgens kun je de grootte, de lettergrootte, de uitlijning en de marges van je barcode aanpassen.
Opgelet
Gebruik je een gepersonaliseerde barcode, hou er dan rekening mee dat je de volgende speciale tekens niet kan gebruiken  & " ' < > ~
Agenda item
  1. Sleep het element Agenda item van het tabblad Element naar het canvas.
  2. Klik op het net toegevoegde element op het canvas om de Agenda eigenschappen te openen.
  3. Voeg een of meer evenementen toe aan je bericht - voeg de naam, datum en tijd toe.
  4. Vervolgens kun je de kleur, de lijnhoogte, de uitlijning en de spatiëring aanpassen.
  5. Je kunt je agenda item linken naar externe bronnen, naar een e-mailadres, naar een uitnodigingsformulier, een enquête, een landing page of een bestand.
  6. Het belangrijkste is dat je een downloadbaar .ics agenda evenement kunt aanmaken - een bijlage die naar je bericht wordt gestuurd en die gemakkelijk als een evenement aan de agenda van je contactpersoon kan worden toegevoegd. Voeg een titel, locatie en beschrijving in en voeg de begin- en eindtijd (datum en tijd) toe.