Drag & Drop Builder: Structuren

De Builder is een van de drie tools die je kunt gebruiken om je bericht aan te maken. Het is een drag-and-drop tool. De onderdelen die je kunt verslepen naar je canvas van het bericht worden 'structuren' genoemd.

Structuren zijn voorgedefinieerde lay-out placeholders voor je content. In plaats van een leeg canvas kun je ze gebruiken om je ontwerp te ordenen. Bovendien zorgt het gebruik van structuren ervoor dat je bericht responsief is voor verschillende schermafmetingen en apparaten.

Lege structuren

Een lege structuur is een canvas onderdeel met alleen een voorgedefinieerde lay-out, maar geen voorgedefinieerde content elementen. In principe wordt de inhoud gewoon in één, twee, drie of vier kolommen gerangschikt. Je kunt het content type later zelf kiezen op het tabblad Element.

Voorgedefinieerde structuren

Een voorgedefinieerde structuur is een canvas onderdeel met zowel voorgedefinieerde lay-out als voorgedefinieerde content elementen. We bieden verschillende mogelijke combinaties aan, bijvoorbeeld een voorgedefinieerde structuur met de content elementen tekst (links) en afbeelding (rechts) of met vier afbeelding content elementen naast elkaar.

De manier waarop je je structuren opbouwt heeft een grote invloed op de responsiviteit van je bericht. De breedte van je structuren wordt automatisch geschaald naar de breedte van het scherm waarop je bericht wordt gelezen. Als je structuur meerdere kolommen bevat, zullen de tweede, derde en eventueel vierde kolom onder de eerste kolom komen te staan als het gedetecteerde scherm te klein blijkt te zijn.

Dit betekent dat als je eerste kolom twee afbeeldingen bevat, en je rechterkolom twee tekstelementen binnen één structuur, je bericht eerst de twee afbeeldingen toont en daarna de twee teksten op een mobiel apparaat. In dit voorbeeld kun je het beste voor elk artikel een andere structuur gebruiken.

Om het je gemakkelijk te maken, zullen sommige voorgedefinieerde structuren je laten zien hoe ze anders zullen verschijnen op desktop- en smartphone-schermen.

Elke structuur en elk element kan afzonderlijk worden verwijderd of gedupliceerd. De volgorde van je al bestaande structuren in je bericht kan altijd worden gewijzigd door ze te verslepen.

Eigenschappen van de structuren (structuur instellingen)

Elke structuur heeft, afhankelijk van het doel, verschillende instellingen. De instellingen van de gekozen structuur worden aan de rechterkant van de pagina getoond.

• Rij achtergrond
  • Inhoud achtergrond
  • Kolom voor kolom instellingen
  • Marges