Een bericht personaliseren met placeholders

Als je gepersonaliseerde placeholders aan je bericht toevoegt en deze naar een contactpersoon stuurt die je in je database hebt staan, dan lezen ze gepersonaliseerde content, gebaseerd op de informatie die je voor hen hebt of de aangepaste functionaliteit die Flexmail automatisch voor je genereert.

Klik op de link voor meer informatie over de verschillende soorten placeholders

Dit artikel geeft je praktische voorbeelden van hoe je placeholders kunt opnemen in je content met een van onze drie tools die je kunt gebruiken om een bericht aan te maken - de Drag & Drop Builder, de Wizard Template en de HTML Editor.

Drag & Drop Builder

Tekst element
  1. Klik op een Tekst editor element. Typ het gedeelte van je bericht in dat vaststaat. Klik vervolgens op het personalisatie icoontje in de tekst editor eigenschappen boven je tekst.
  2. Hiermee verschijnt het placeholders menu en kun je personalisatie placeholders kiezen om aan je tekst toe te voegen.
  3. Klik simpelweg op je gewenste variabele. Het menu verdwijnt en de gewenste variabele verschijnt in de tekst, waar eerst de cursor stond. Verkeerde plaats? Je kunt de variabele knippen en plakken, net als elk ander woord.
Andere elementen

In de Drag & Drop Builder kan je ook placeholder links aan een afbeelding of een knop toevoegen. Vooral als je wilt dat je contactpersoon naar een gepersonaliseerd bericht of pagina op je website linkt.

1. Sleep een Afbeelding of een Knop element naar je canvas. Klik op het element op het canvas om de Eigenschappen ervan te openen.
  2. Kies onder Linktype voor Weblink. Maar in plaats van een weblink kun je een systeem placeholder invoeren, bijvoorbeeld #update#, of je kunt een aangepaste placeholder toevoegen die is gekoppeld aan je contactendatabase, met een gepersonaliseerde URL, bijvoorbeeld #birthdaycardurl#. Op deze manier breng je je contactpersoon naar zijn of haar eigen gepersonaliseerde bericht of pagina.

Wizard Template

1. Onderaan de Wizard template, onder de Link Tracking knop, staan de personalisatie placeholders. Klik op Personalisatie
  2. Gebruik hier de personalisatie placeholders referentielijst om erachter te komen wat er beschikbaar is en kopieer vervolgens de variabele (op tekst gebaseerde code, beginnend en eindigend op '#') en voeg het simpelweg toe aan je tekst, waar je het maar wilt.

Als alternatief kun je in je artikels via de content editor (de WYSIWYG editor) de placeholder knop gebruiken, vergelijkbaar met de HTML Editor. Zie hieronder voor meer instructies.

HTML Editor

1. Plaats de cursor in de tekst van de HTML Editor op de plaats waar je een personalisatie placeholder wilt plaatsen. Klik vervolgens bovenaan op het personalisatie pictogram.
  2. Selecteer de variabele die je zoekt in de lijst en klik erop om deze te plaatsen op de plek waar je cursor staat.

Waarschuwing
Zorg ervoor dat je altijd een uitschrijvingslink in je bericht hebt staan, zodat je publiek zich kan afmelden voor het ontvangen van je berichten. Hoe? De uitschrijvingslink wordt automatisch aan het bericht toegevoegd, tenzij je de footer in de algemene instellingen deactiveert. Als de footer is gedeactiveerd, zul je #unsubscribe# handmatig aan het bericht moeten toevoegen. Zonder de uitschrijving variabele kan de e-mail/campagne niet worden verzonden.