Een bericht aanmaken: Drag & Drop Builder

De  Builder is een van de drie tools die je in Flexmail kunt gebruiken om een bericht aan te maken voor je doelgroep. Het is een drag en drop editor waarmee je eenvoudig een bericht kunt maken met een mooie lay-out, die al geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten.

Dit artikel neemt een handig voorbeeld van het aanmaken van een bericht met de Drag & Drop Builder met je door. We moedigen je aan om creatief te zijn en de mogelijkheden van onze tool nog beter te verkennen.

Je kunt de Drag & Drop Builder in je Flexmail administratie paneel vinden.

Een bericht aanmaken

1. Klik op Campagnes, en vervolgens op Berichten, om je Berichten administratie gedeelte te openen. Hier kun je de berichten zien die je al hebt aangemaakt, gerangschikt per categorie.

2. Klik op Nieuw bericht aanmaken.

3. Zorg ervoor dat de  Drag & Drop Builder de geselecteerde optie is. Je kunt je bericht een naam geven, je categorie en je template selecteren.

Support tip
    Het onderste deel van het scherm laat je je templates zien. Elk template is geoptimaliseerd voor mobiele telefoons - het bericht herkent het apparaat waarop het wordt gelezen, en het zal zodanig veranderen dat het gemakkelijker te begrijpen en te volgen is - de tekst zal duidelijker zijn, afbeeldingen zullen zichtbaar zijn, enz.

Als je niet kunt vinden wat je zoekt in onze templates, zorg er dan voor dat je contact met ons opneemt om de mogelijkheid te bespreken een template speciaal voor jou aan te maken.

Klik op Opslaan om te beginnen met het opstellen van je bericht.

4. Je bevindt je nu in het personalisatie gedeelte van het bericht. Je zult direct opmerken dat je hier twee hoofdrubrieken hebt. Het Canvas en een bibliotheek met drie tabbladen:

• Tabblad Body (tabblad Bericht)
    • Tabblad Structuur
    • Tabblad Element (tabblad Content)

Personaliseer de body van een bericht

1. Het eerste item dat je kunt personaliseren is de Paginatitel van je bericht. Typ gewoon iets opvallends in. Het zal verschijnen als de tabnaam zodra je bericht wordt geopend in een browser.
  2. De volgende is de Breedte. We raden je aan om de breedte niet aan te passen, tenzij dat noodzakelijk is, omdat dit invloed kan hebben op de mate waarop het bericht mobielvriendelijk is. Het kan betekenen dat gebruikers horizontaal moeten scrollen om de randen te zien.
  3. De Uitlijning zal je bericht naar links, naar rechts of in het midden plaatsen.
  4. De Achtergrond regelt de achtergrond van de body - je kunt de HEX-code invoeren of de kleurkiezer gebruiken.

5. Achtergrond Bericht regelt de achtergrond van het bericht (de achtergrond van je structuren met elementen) - je kunt de HEX-code invoeren of de kleurkiezer gebruiken.

6. Lettertype helpt je bij het opmaken van je tekst.

7. De Kleur Link kan worden aangepast zodat deze overeenkomt met je algemene kleurenschema.

Personaliseer de structuur van een bericht

1. Bekijk de beschikbare structuren in het tabblad Structuur. De pictogrammen die erop staan spreken voor zich, maar als je het verwarrend vindt, beweeg dan met de muis over elke structuur voor een korte uitleg over wat deze doet.

2. Zoek een structuur waarmee je wilt experimenteren en sleep deze naar je template. Begin met iets simpels.

3. Structuren zijn simpelweg placeholders voor content elementen. Zodra je de structuur op het canvas hebt gesleept, zie je verdere instructies in de placeholders van de structuur - d.w.z. dat je een afbeelding moet uploaden, een tekst moet invullen of  een ander content element moet plaatsen.

Personaliseer de elementen van een bericht

1. Sleep elementen naar de content placeholders.

2. De configuratiebalk aan de rechterkant is je werkveld. Om een willekeurig element te bewerken, volstaat het om er op te klikken en de verschillende parameters aan de rechterkant te wijzigen. Omdat de parameters voor elk elementtype kunnen worden aangepast, heb je maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van je e-mail.

Voorbeeld en Opslaan

Als je het idee hebt dat je bijna klaar bent, kun je een Voorbeeld van je bericht bekijken. Navigeer simpelweg naar de rechterbovenhoek en klik op Voorbeeld. De visualisatie van het bericht verschijnt in een nieuw tabblad in je browser..

Opgelet
Personalisatie zal niet zichtbaar zijn in het Voorbeeld, tenzij je het testprofiel in de algemene instellingen invult. De velden in het testprofiel worden gebruikt om een voorbeeld te geven van de personalisatie placeholders.

Als je tevreden bent met je ontwerp, scroll je nu helemaal naar beneden en klik je nog een laatste keer op Opslaan om er zeker van te zijn dat je de definitieve versie opslaat. Je wilt bij voorkeur je bericht Opslaan na elke belangrijke wijziging die je in je bericht aanbrengt.

Video

Nog niet helemaal duidelijk hoe je een bericht aanmaakt met onze drag & drop email builder? Bekijk dan zeker deze video: