Social media buttons toevoegen

Je social media in je berichten pluggen kan je wat extra verkeer opleveren. In Flexmail heb je geautomatiseerde manieren om social media knoppen toe te voegen met de drie tools die we gebruiken om berichten op te bouwen - de Drag & Drop Builder, de Wizard template en de HTML Editor.

Drag & Drop Builder

1. In het tabblad Element kun je het element Social Media vinden. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.

2. Je social media knoppen verschijnen nu in het canvas. Klik op het knoppen element in het canvas om de Eigenschappen Social Media te openen.

3. Klik op het pictogram Select Icon (Selecteer Pictogram) om de stijl van je pictogrammen aan te passen.

4. Klik op de knop Bewerken (het potlood) om de link van je social media account toe te voegen aan de pictogrammen.
  5. Klik op de knop Toevoegen om een ander social media account toe te voegen, anders dan de standaard accounts. Je kunt kiezen tussen:
    • LinkedIn
    • YouTube
    • Pinterest
    • Instagram
    • Flickr
    • Twitter
    • Blogger
    • WordPress
    • Squarespace
    • Vimeo
    • Xing
    • E-mail
    • Website

6. Onderaan in het eigenschappen gedeelte kun je de grootte, de uitlijning, de spatiëring en de marges aanpassen.

Wizard template

1. Vergroot het Social Media element en voeg je social media account toe in het betreffende veld.
  2. Als je een veld leeg laat, verschijnt die social media account niet op je template.

HTML Editor

1. Zorg ervoor dat de cursor op de plaats staat waar de social media knoppen moeten verschijnen. Klik op het Facebook pictogram.

2. Met de Social Media pop-up kun je je social media accounts één voor één toevoegen. Klik op het social media pictogram in de lijst om de grootte van het pictogram te selecteren en toe te voegen aan je template.

3. Onderaan kun je ook al van tevoren een boodschap invullen die je contacten kunnen delen op hun social media of een boodschap die ze naar hun contacten kunnen sturen, waarmee ze je social media kunnen delen. Het delen van je social media op deze manier is alleen mogelijk in de HTML Editor.