Personaliseren met placeholders

Met personalisatie kun je gebruik maken van het aanmaken van berichten voor je massapubliek die nog steeds persoonlijk aanvoelen, meer nauwkeurige informatie geven en zelfs een aangepaste functionaliteit hebben. Zo kan bijvoorbeeld elk van je contacten zien dat je ze bij hun naam aanspreekt, of je kunt ze een eigen kortingscode geven.

En het is zo eenvoudig als het kopiëren en plakken van een enkel woord. Personalisatie met placeholders is gebaseerd op tekst en werkt onafhankelijk van de tool die je gebruikt hebt om je bericht aan te maken.

Personalisatie placeholders zijn een reeks tekst die begint en eindigt met '#'. Je voegt deze toe aan je bericht en wanneer je contactpersoon zijn of haar gepersonaliseerd bericht opent, zal het de bijbehorende waarden in je database weergeven.

Standaardvelden placeholders

De standaard veldnamen worden vervangen door de informatie die je voor je contacten in je contacten database hebt staan. Bijvoorbeeld:

‘Hallo #firstname# #lastname#' wordt 'Hallo David Jansen'.

De standaard waarden zijn als volgt:

Standaardvelden placeholders
#email# E-mail van de contactpersoon uit de database
#firstname# Voornaam van de contactpersoon uit de database
#name# Naam van de contactpersoon uit de database
#language# De taal van de contactpersoon uit de database

Eigen velden placeholders

Je kunt daarnaast ook je eigen velden in je contactdatabase toevoegen. Zodra je een eigen veld toevoegt, genereert Flexmail daar automatisch een placeholder voor. Klik op de link om meer te weten te komen over het aanmaken van eigen velden.

Systeem placeholders

De systeem placeholders worden automatisch gegenereerd door links die je in je bericht kunt opnemen.

Systeem placeholders werken heel goed als je ze in de vorm van een knop toevoegt. Maak simpelweg een knop aan en voeg de placeholder toe als de waarde van de weblink - waar je normaal gesproken de URL zou zetten waar de knop naartoe zou gaan. De knop neemt automatisch de waarde van de placeholder over en stuurt het contact door naar de juiste locatie.

Systeem placeholders
#show_in_browser# Je kunt een link toevoegen om het bericht te bekijken in een browser - in tegenstelling tot het bekijken van het bericht in de mail app
#unsubscribe# Hier kan je contactpersoon op je automatisch gegenereerde uitschrijvingslink klikken
#update# Hier kan je contactpersoon op je automatisch gegenereerde contactinformatie update link klikken
#opt-in# Hier kan je contactpersoon op je automatisch gegenereerde opt-in link klikken
#forward# Hier kan je contactpersoon op je automatisch gegenereerde forward-link klikken

Contactgegevens in het profiel van je Flexmail-account

We raden je aan om de placeholders te gebruiken voor je contactgegevens, zodat als je een van je contactgegevens wijzigt, je geen enkele van je templates hoeft bij te werken en ze nog steeds correct zijn.

Contact data
#sender_company#
Je bedrijfsnaam - zoals vermeld in je Profiel
#sender_firstname# Voornaam van de afzender - zoals vermeld in je profiel
#sender_lastname#  Achternaam van de afzender - zoals vermeld in je profiel
#sender_address# Adres van de afzender - zoals vermeld in je profiel
#sender_zipcode_city# Postcode - zoals vermeld in je profiel
#sender_country# Land - zoals vermeld in je profiel
#sender_phone# Telefoonnummer van de afzender - zoals vermeld in je profiel
#sender_fax# Fax van de afzender - zoals vermeld in je profiel
#sender_mobile# Mobiele telefoon van de afzender - zoals vermeld in je profiel
#sender_email# E-mailadres van de afzender - zoals vermeld in je profiel
#sender_website# Website - zoals vermeld in je profiel