Een link toevoegen

Met Flexmail kun je eenvoudig links toevoegen aan je berichten door middel van tekst, afbeeldingen en knoppen. Het is een fantastische manier om meerdere functionaliteiten aan je berichten toe te voegen. Naast een link naar externe bronnen kun je ook een link maken naar een landing page, een e-mailadres, een formulier, een enquête of een bestand om te downloaden.

In dit artikel vind je een handig voorbeeld van het toevoegen van links naar je tekst, afbeeldingen en knoppen in alle drie de tools - de Drag & Drop Builder, de Wizard Template en de HTML Editor.

Drag & Drop Builder

Je kunt een tekst, een afbeelding of een knop element naar een lege structuur slepen, of een voorgedefinieerde structuur die één of meer van die elementen bevat, naar het canvas slepen.

Tekst element
  1. In het tabblad Element kan je het Tekst element vinden. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.

2. Selecteer het deel van je bericht waarvan je een ankertekst voor je link wilt maken. Klik vervolgens op de hyperlink knop van het tekst editor menu.

3. Op het volgende scherm kun je een URL naar een externe bron invoeren of je kunt een link maken naar een bestand, een landings pagina, een formulier of een enquête.

Afbeelding element
  1. In het tabblad Element bevindt zich het Afbeelding element. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.

2. Klik vervolgens op het Afbeelding element op het canvas om de Eigenschappen afbeelding te openen.
  3. Klik op Linktype om het soort link te selecteren die je aan je afbeelding wilt toevoegen: een URL naar een externe bron, een e-mailadres, een formulier, een enquête, een landing page of een bestand.

Knop element
  1. In het tabblad Element bevindt zich het Knop element. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.

2. Klik vervolgens op het Knop (Button) element op het canvas om de Eigenschappen knop te openen.
  3. Klik op Linktype om het soort link te selecteren dat je aan je afbeelding wilt toevoegen: een URL naar een externe bron, een e-mailadres, een formulier, een enquête, een landing page of een bestand.

Wizard Template

In de Wizard template kun je een link toevoegen door middel van verschillende personalisatie elementen.

Logo/Banner
  1. Klik op het Logo of Banner element om de opties te bekijken.
  2. Klik op de knop Bladeren om je logo of banner te uploaden.
  3. Voer een URL in het Weblink veld in.

Artikels
  1. Klik op het element Artikels om de opties van de artikels verder te bekijken.

2. Klik op Voeg een artikel toe om te beginnen.
  3. Je ziet nu een WYSIWYG editor. Je kunt een link naar de tekst of afbeeldingen in de editor toevoegen en naar de call to action knop onderaan de Artikel eigenschappen.
  4. Om een link aan de tekst of een afbeelding toe te voegen, markeer je het deel van je tekst of de afbeelding waar je een link van wilt maken. Klik vervolgens op de hyperlink knop bovenaan. Hierdoor wordt de pop-up voor de Link invoegen/bewerken geopend. Hier kun je een URL, een bestand, een landing page, een formulier of een enquête kiezen om naar te linken.

Om de call to action knop van je artikel te bewerken, scroll je naar beneden tot onderaan je Artikel eigenschappen en geef je je call to action een naam - Link naam. Klik vervolgens op het veld Weblink, op L voor landing page, op F voor formulier, op S voor enquête (survey) of op D voor document.

HTML Editor

In de HTML Editor kun je een link toevoegen via een stukje tekst, een afbeelding of een knop. Het toevoegen van een link werkt op dezelfde manier voor deze drie elementen.

Support tip
De WYSIWYG HTML Editor heeft geen specifieke optie om een knop toe te voegen. In het artikel over het toevoegen van een call to action vind je een handig voorbeeld van het toevoegen van een knop via HTML. Maar houd er rekening mee dat, ook al staat er een voorbeeld in dat artikel, wij geen ondersteuning bieden voor aangepaste HTML code.
  1. Markeer het onderdeel dat je wilt gebruiken voor je anker. Klik vervolgens op de hyperlink knop in je WYSIWYG editor.

2. Hiermee open je de pop-up voor Link invoegen/bewerken. Je kunt hier een URL, een bestand, een landing page, een formulier of een enquête kiezen waar je een link naar wilt plaatsen.

3. Bekijk de Popup, Gebeurtenissen en Geavanceerd tabbladen om de weergave van je link aan te passen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de link te openen in een pop-up of om een actie te selecteren die plaatsvindt als je over de link beweegt.

4. Klik op Invoegen als je klaar bent om de wijzigingen toe te passen.