Een opt-in formulier aan een bericht koppelen

Een van de manieren om een opt-in formulier te delen is door het te linken aan je Flexmail berichten. Met Flexmail kun je eenvoudig een opt-in formulier toevoegen aan je berichten door middel van tekst, afbeeldingen en knoppen. Om dit te doen, zul je gebruik moeten maken van de #opt-in# placeholder in die elementen. Zo kun je je contacten de mogelijkheid bieden zich aan te melden voor je berichten.

Dit artikel geeft je een handig voorbeeld van het linken van een opt-in formulier in elk van deze drie tools - de Drag & Drop Builder, de Wizard Template en de HTML Editor.

Opgelet
Wanneer je een bericht verstuurt met daarin een opt-in formulier, worden alle contacten waar je het naartoe stuurt als inactief beschouwd in je Flexmail database. Dit betekent dat zij geen berichten meer van je ontvangen, tenzij zij op het inschrijvingsformulier klikken en dit invullen. Zodra je contacten het formulier verzenden, wordt hun status in je Flexmail database automatisch gewijzigd naar actief en kunnen ze je berichten weer ontvangen.

Drag & Drop Builder

Je kunt een tekst, een afbeelding of een knop element naar een lege structuur of een voorgedefinieerde structuur die een van deze elementen bevat, naar het canvas slepen.

Tekst element
  1. In het tabblad Element vind je het Tekst element. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.
  2. Markeer de tekst waar je een ankertekst voor je opt-in formulier van wilt maken. Klik vervolgens op het personalisatie icoon van het tekst editor menu.
  3. Het placeholder menu, dat 3 gedeelten bevat, zal dan verschijnen.
  4. Klik op het gedeelte Systeem placeholders en vervolgens op de Opt-in link. De pop-up zal verdwijnen en de placeholder zal worden toegevoegd aan je tekst.
Afbeelding element
  1. In het tabblad Element vind je het Afbeelding element. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.

2. Klik vervolgens op het Afbeelding element op het canvas om de Eigenschappen afbeelding te openen.
  3. Laat het Linktype als Weblink staan, maar typ in plaats van een weblink gewoon de #opt-in# placholder in het Actie veld.
Knop element
  1. In het tabblad Element vind je het Knop element. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.
  2. Klik vervolgens op het Knop element op het canvas om de Eigenschappen knop te openen.
  3. Laat het Linktype als Weblink staan, maar typ in plaats van een weblink gewoon de #opt-in# placeholder in het Actie veld.

Wizard Template

In de Wizard Template kun je een opt-in formulier toevoegen aan de personalisatie elementen Artikels en Call to action. Het linken van een opt-in formulier werkt op dezelfde manier voor deze twee elementen.

1. Klik op het element Artikels om de opties van de artikels te vergroten.
  2. Klik op Voeg een artikel toe om te beginnen.
  3. Je zult nu een WYSIWYG editor zien. Je kunt een opt-in formulier aan de tekst of afbeeldingen in de editor toevoegen en aan de call to action knop onderaan de Artikel eigenschappen.

Om een opt-in formulier aan de tekst of een afbeelding toe te voegen, markeer je het deel van je tekst of de afbeelding waar je een opt-in formulier van wilt maken en klik je op het personalisatie icoontje. Hiermee wordt het placeholders menu geopend, dat 3 gedeelten van placeholders bevat. Selecteer de Opt-in link placeholder in het gedeelte Systeem placeholders. De pop-up zal verdwijnen en de placeholder zal worden toegevoegd aan je tekst of afbeelding.

Om een opt-in formulier toe te voegen aan een knop in je artikel (of call to action element), scroll je naar beneden naar onderaan de eigenschappen van je Artikel en geef je je call to action knop een naam - Linknaam. Klik vervolgens op het Weblink veld, maar in plaats van een weblink, typ je gewoon de #opt-in# placeholder.

HTML Editor

In de HTML Editor kun je een opt-in formulier toevoegen aan een stuk tekst, een afbeelding of een knop. Het linken van een opt-in formulier werkt op dezelfde manier voor deze drie elementen.

Support tip
De WYSIWYG HTML Editor heeft geen specifieke optie om een knop toe te voegen. In het artikel over het toevoegen van een call to action kun je een handig voorbeeld vinden van het toevoegen van een knop via HTML. Houd er echter rekening mee dat, ook al vind je een voorbeeld in dat artikel, we geen ondersteuning bieden voor aangepaste HTML-code.
  1. Markeer het item dat je wilt gebruiken als anker. Klik vervolgens op het personalisatie icoon bovenaan.
  2. Hiermee wordt het placeholders menu geopend, dat 3 gedeelten van placeholders bevat. Selecteer de Opt-in link placeholder in het gedeelte Systeem placeholders. De pop-up zal verdwijnen en de placeholder zal worden toegevoegd aan je tekst, afbeelding of knop.