Over de Wizard Template(s)

Wat is de Wizard Template?

De Wizard Template is een van de drie tools die je in Flexmail kunt gebruiken om een bericht aan te maken voor je doelgroep. Het geeft je een selectie van vooraf ontworpen templates die je kunt gebruiken voor je bericht met eenvoudige tekst-, afbeeldingen- en kleurbewerkingen.
In tegenstelling tot de Drag & Drop Builder kan de Wizard Template je bericht sneller voor je aanmaken, maar heb je wel minder mogelijkheden als het gaat om het ontwerp en de lay-out.
In tegenstelling tot de HTML Editor biedt de Wizard Template je meer beperkte opties met betrekking tot het ontwerp. Als je volledige personalisatie wilt bereiken, zorg er dan voor dat je de HTML Editor gebruikt.

Hoe werkt de Wizard Template in Flexmail?

Wanneer je een bericht wilt aanmaken, vraagt je Flexmail-controlepaneel je om een tool te selecteren waarmee je dit kunt doen. Als je voor de Wizard kiest, wordt je gevraagd een template te kiezen.

Zodra je je template hebt geselecteerd, wordt er een pagina geopend waar je deze kunt personaliseren met je bericht en branding.

De Wizard zal je het volgende aanbieden:

• Personalisatie elementen
  • Voorbeeld van de lay-out van een bericht
  • Link Tracking
  • Personalisatie placeholders (personalisatie sleutels)
  • Kleurenthema aanpassen (optioneel)

De Wizard heeft vaak de voorkeur als tool voor het aanmaken van berichten, omdat het een onfeilbaar ontwerp heeft. Het enige wat je hoeft te doen is een template te selecteren en vervolgens tekst en afbeeldingen te uploaden in voorgedefinieerde content delen. Alle Wizard templates zijn geoptimaliseerd voor de meest populaire e-mailclients en mobiele apparaten.

Support tip
De Wizard is ook bijzonder interessant als meerdere gebruikers met verschillende kennis van zaken met je Flexmail-account werken. Wij kunnen meerdere templates voor je opzetten waarbij je zelf bepaalt welke gedeeltes wel en welke niet aanpasbaar zijn. Zo kun je je templates tegen ontwerpfouten beveiligen. Vervolgens kun je alleen bepaalde gebruikers toegang geven tot de Wizard in Instellingen > Gebruikers > Profiel > Rechten instellen.

Waaruit bestaat de Wizard Template?

Dit kun je in je Wizard Template personalisatie venster vinden:

Personalisatie elementen

Personalisatie elementen zijn de elementen uit de template die je al dan niet in je bericht kunt verwerken:

• Logo
  • Banner
  • Uitgelichte items
  • Call to action
  • En anderen

Als je ervoor kiest om een bepaald element NIET te personaliseren en de velden ervan leeg te laten, zal deze niet in je bericht te zien zijn.

Je kunt de volgorde van de elementen aanpassen zoals je zelf wilt.

Onderaan elk bericht dat met de Wizard wordt aangemaakt, worden automatisch een update- en uitschrijvingslink toegevoegd. Je hoeft deze niet zelf toe te voegen. Klik op de link voor meer informatie over de header en footer.

Voorbeeld van de lay-out van een bericht
Rechtsboven vind je de visuele weergave van je bericht, gebaseerd op de door jou gekozen template. Het is niet alleen maar een voorbeeld. Beweeg met de muis over een willekeurig personalisatie element om het in je voorbeeldbericht op te lichten. Toch is de afbeelding niet dynamisch. Het zal niet tegelijk met je personalisatie veranderen.
Link Tracking

Link Tracking is een geweldige tool, niet alleen om statistieken te ontvangen over of je campagne je eventuele klikken heeft opgeleverd, maar ook om je te helpen met het segmenteren van het doelgroep op basis van interesse.

Elke weblink die je toevoegt aan je bericht, als onderdeel van je ‘artikels’ of je call to action, kun je labelen en tracken. Het link tracking gedeelte in je Wizard geeft je een overzicht van alle links in je e-mail bericht.

Je kunt je URL's labelen met ‘Interesselabels’ en vervolgens een rapport ontvangen welke van je contacten geïnteresseerd is in wat voor soort content.
Personalisatie placeholders
Personalisatie placeholders zijn placeholders die je in je bericht kunt gebruiken. Zodra de gebruiker het bericht ontvangt, worden deze placeholders vervangen door hun respectievelijke naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer, adres of andere persoonlijke gegevens uit de database.
Voorbeeld

Rechtsboven in de hoek van je Wizard bevindt zich een Voorbeeldknop. Deze laat je zien hoe het bericht eruit ziet terwijl je eraan werkt.

Als je een mobiel-vriendelijk template hebt geselecteerd, zal er zelfs een schakelknop zijn waarmee je kunt zien hoe je bericht er zowel op een desktop als op een mobiel apparaat uitziet.

Je kunt zelfs bovenaan een e-mailadres intypen en jezelf het bericht als een test sturen.

Support tip
Een van de coolste functies van de Wizard Template is dat je je eigen custom templates kunt toevoegen. Neem contact op met ons salesteam via sales@flexmail.be voor een offerte.