Legacy: Voorkeuren gebruiken

Als jouw account al werkt met interesses, in plaats van interesselabels en voorkeuren, kan je hier meer info vinden.

Je kan voorkeuren gebruiken om meer te leren over het type bericht waarin je publiek interesse heeft. Hier leer je meer over voorkeuren

Gebruik van voorkeuren in een inschrijfformulier

Als je je voorkeuren al aanmaakte, kan je eender welk aantal voorkeuren aan je formulier toevoegen. Als je het selectievakje aanvinkt bij Inschrijving krijgt je contact de vraag naar zijn of haar interesses op het formulier op je website. Let zeker op de geselecteerde selectievakjes - aangevinkte voorkeuren verschijnen op je formulier.

Update-pagina

Als je contacten een bericht stuurt met de #update#-link krijgen ze een update-formulier toegestuurd. Als je de voorkeur toevoegde aan het inschrijfformulier en het selectievakje Update aanvinkte, krijgen je contacten de vraag naast hun contactgegevens ook hun voorkeuren te updaten.

Voorkeuren toewijzen bij import

Als je voorkeuren wil toevoegen aan je contacten via een import moet je ze correct toevoegen aan je importbestand. Je kan voorkeuren toevoegen aan bestaande contacten of nieuwe contacten importeren met bepaalde voorkeuren.

1. Maak een kolom in je bestand met als titel Voorkeur(en).

2. In het veld som je de voorkeuren op die je contact moet hebben, gescheiden door een komma
  3. Importeer je contacten zoals gewoonlijk en link de kolom met titel Voorkeur(en) aan het databankveld Voorkeuren
Opgelet
Voorkeuren zijn hoofdlettergevoelig. Hoofdletters en kleine letters moeten exact hetzelfde zijn om gegevens correct te importeren.

Bewerk de voorkeuren van een bestaand contact

Wanneer je de gegevens van een contact ingeeft, scroll je naar beneden naar Voorkeuren en klik je op Bewerken om voorkeuren toe te voegen of verwijderen. Je voegt voorkeuren toe door een nieuwe voorkeur te selecteren in de dropdown of door gewoon de gewenste voorkeur in te tikken.

Je kan ook voorkeuren verwijderen door eenvoudigweg te klikken op het kruisje naast de toegewezen voorkeur. Wanneer je klaar bent met je aanpassingen, klik je op de knop Opslaan.

Maak een segment aan op basis van voorkeuren

Bekijk hier een gedetailleerde tutorial over hoe je een segment aanmaakt.

Maak je segment zo aan:

1. Onder Trigger selecteer je Voorkeuren
  2. Onder Veld selecteer je jouw voorkeur naar keuze - in ons voorbeeld is Interesse in events geselecteerd.
  3. Voor de functie kies je Heeft voorkeur of Heeft voorkeur niet, afhankelijk van welke contacten je wil toevoegen.

Je kan ook andere triggers kiezen, maar toch een voorkeur automatisch toevoegen zodra een contact tot het segment toetreedt. Klik op Geavanceerde instellingen en kies de voorkeur die je aan de contacten wil toevoegen zodra ze tot het segment behoren.

Verstuur een campagne op basis van voorkeuren

Bekijk hier een gedetailleerde tutorial over hoe je een e-mailcampagne lanceert.

Nadat je de eerste stap van je campagne afwerkt, kies je welke segmenten, interesselabels en/of voorkeurslijsten je campagne zullen ontvangen. Als je een voorkeur kiest, stuur je de campagne naar alle contacten in je databank met die specifieke eigenschap.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen bepaalde segmenten, interesselabels en voorkeuren uit te sluiten door te klikken op de knop Uitsluiten. Je campagne wordt niet verstuurd naar de contacten die je uitsluit.

Creëer een workflow op basis van voorkeuren

Voorkeuren zijn ook zeer nuttig voor workflows. Je kan een workflow aanmaken met contacten met specifieke voorkeuren of een voorkeur toevoegen wanneer een contact een formulier invult in je bericht. Hieronder ontdek je de verschillende manieren om voorkeuren te gebruiken in je workflows

Bekijk hier een tutorial over hoe je een workflow creëert.

Startblok

Laten we beginnen met het startblok. Daar kies je alle contacten die je wil toevoegen aan de workflow op basis van verschillende triggers. Om contacten met een bepaalde voorkeur toe te voegen, open je het tabblad Contacten en selecteer je Contacten die een voorkeur selecteren. Je gaat automatisch naar de volgende stap.

Zoals je kan zien, krijg je ook de optie Contacten die een voorkeur verwijderen. Die mogelijkheid gebruik je om onmiddellijk actie te ondernemen wanneer een contact aangeeft niet langer geïnteresseerd te zijn in deze voorkeur.

Op het volgende scherm selecteer je de specifieke voorkeur die de workflow moet activeren. Je kan er ook voor kiezen niet enkel contacten toe te voegen die nieuw zijn in de voorkeursgroep, maar ook wie de de voorkeur al had. Om hen toe te voegen, selecteer je de selectievakjes bij Inclusief alle contacten die deze voorkeuren reeds hebben geselecteerd. Klik op Opslaan om verder te gaan.

Flow-acties

In de flow-acties kan je een if/else-voorwaarde toevoegen. Onder tabblad Contacten kan je vragen of je contact tot een of meerdere voorkeuren behoort. Op basis van dat antwoord bewegen de contacten naar de ja- of nee-kant van de voorwaarde.

Contact-acties

Tot slot kan je ook voorkeuren toevoegen of verwijderen in de workflow. Dat kan je instellen in de contact-acties.