Legacy: Een opt-in formulier aanmaken

Als jouw account al werkt met interesses, in plaats van interesselabels en voorkeuren, kan je hier meer info vinden.

Een opt-in formulier geeft nieuwe potentiële contacten de mogelijkheid om zich in te schrijven voor je berichten of aan te geven dat ze deze willen blijven ontvangen. Je kunt opt-in formulieren aan je berichten linken of de link aan je website toevoegen. Je kunt ook voorkeuren toevoegen aan je opt-in formulieren die je contacten kunnen gebruiken om aan te geven wat voor soort informatie ze van je willen ontvangen. In het volgende artikel kun je zien hoe je een opt-in formulier kunt aanmaken met alle bijbehorende opties.

1. Om een nieuw opt-in formulier aan te maken, ga je naar het gedeelte Formulieren > Opt-in van je account. Hier kun je alle opt-in formulieren die je al hebt aangemaakt zien.

2. Klik op Nieuw formulier aanmaken.

3. Op de eerste pagina moet je een naam voor je opt-in formulier invullen en de taal selecteren. De taal die je hier kiest wordt gebruikt voor teksten als Selecteren en Verzenden in het formulier. Klik vervolgens op Volgende.

4. Op de tweede pagina kun je de velden en voorkeuren van je opt-in formulier beheren. Je kunt er net zoveel toevoegen als je wilt door op Veld toevoegen of Voorkeur toevoegen te klikken en vervolgens het gewenste veld of de gewenste voorkeur te selecteren uit de drop-down lijst. Je kunt alle velden en voorkeuren die je tot nu toe hebt aangemaakt, selecteren.

5. Op dezelfde pagina zul je moeten aangeven welke velden en voorkeuren worden weergegeven in elk element van het inschrijvingsproces door de desbetreffende vakjes aan te vinken.

Inschrijving
    De aangevinkte velden en voorkeuren worden in het inschrijvingsformulier weergegeven.

Bevestiging
    Wanneer een contactpersoon het formulier invult, ontvangt hij of zij een opt-in e-mail waarin wordt verwezen naar een bevestigingslink. De bevestigingspagina is een handige plaats om je nieuwe contacten om meer informatie te vragen. Voeg meer velden en/of voorkeuren toe en vink het bevestigingsvakje aan om dit te doen.

Update
    Er wordt standaard een update link in je e-mailberichten geplaatst. Dit stelt je contacten in staat om hun profiel bij te werken vanuit elk willekeurig e-mailbericht. Controleer de velden en voorkeuren die ze kunnen updaten.

Verplicht
    Geef aan welke velden verplicht moeten worden ingevuld.

Uitschrijving
    Er wordt standaard een uitschrijvingslink in je e-mailberichten geplaatst. Door het uitschrijvingsvakje aan te vinken kun je aangeven welke voorkeuren je op je uitschrijvingspagina wilt hebben staan. Op die manier hebben je contacten de mogelijkheid om zich af te melden voor bepaalde voorkeuren, en niet voor al je berichten.

Geselecteerd
    Hier kun je standaard bepaalde voorkeuren aanvinken. Je contacten kunnen nog steeds de standaard voorkeuren wijzigen wanneer ze kiezen welke voor hen van toepassing zijn.

6. De volgende stap van het aanmaken van je opt-in formulier bestaat uit twee verschillende delen:

Informatie verzenden
    Aan de linkerkant van de pagina zul je alle afzendgegevens moeten invoeren.

Boodschappen personalisatie
    Aan de rechterkant van de pagina kun je alle e-mailberichten en pagina's die je contacten te zien krijgen tijdens het opt-in proces personaliseren, verdeeld in twee gedeelten. In het Opt-in gedeelte kun je het opt-in e-mailbericht, het opt-in update scherm en het scherm na bevestiging personaliseren. In het Updates gedeelte kun je het updateformulier en het scherm na update personaliseren. Klik op het icoontje van het bericht of de pagina waar je wijzigingen wilt aanbrengen.

Het bericht of de pagina wordt dan geopend, zodat je ter plekke wijzigingen kunt aanbrengen. Je kunt alle velden en voorkeuren die je bij de vorige stap hebt geselecteerd in de verschillende berichten en pagina's zien.

Opgelet
    Door op de knop Herstellen te klikken kun je de hele pagina resetten, niet alleen de wijzigingen die je hebt aangebracht.

7. Op de laatste pagina zul je de HTML-code van je nieuwe opt-in formulier zien, zodat je deze kunt kopiëren en op je website kunt plaatsen. Je kunt ook een Voorbeeld van je opt-in formulier bekijken.