Over huisstijl instellingen

Waaruit bestaan huisstijl instellingen?

Huisstijl instellingen bestaan uit de elementen die specifiek zijn voor je branding en die je het meest gebruikt doorheen je campagnes. Hieraan herkennen je lezers in één oogopslag dat de mailing van jou komt. Door je eigen huisstijl hier in te stellen kun je gemakkelijker nieuwe mailing materialen maken, aangezien die instellingen vooraf worden voorgesteld of gedefinieerd. Natuurlijk heb je altijd de mogelijkheid om die instellingen te wijzigen voor elk nieuw content stuk dat je aanmaakt. Het is de makkelijkste manier om nadien sneller je mailings af te kunnen werken.

Hoe werken huisstijl instellingen in Flexmail?

In Flexmail kun je de kleuren (je eigen kleurenpalet) definiëren die je het meest gebruikt tijdens je communicatie. Deze kleuren verschijnen standaard voor elk nieuw bericht, formulier, enquête... Dit is erg handig en aan te bevelen voor Flexmail-accounts met verschillende gebruikers. Je mails zijn dan altijd herkenbaar – ongeacht wie ze gemaakt heeft.

Via de huisstijl instellingen heb je ook de mogelijkheid om je opt-in formulieren, publieke profielpagina en uitschrijfpagina aan te passen naar jouw huisstijlkleuren, een achtergrondafbeelding in te stellen en je logo toe te voegen. Via de voorbeeldweergave kan je bovendien ook onmiddellijk zien hoe deze verschillende pagina’s eruit zullen zien na je aanpassing.

Naast het basiskleurenpalet, kun je enkele elementen voor formulieren en enquêtes afzonderlijk definiëren. Deze elementen bestaan met name uit de taal, het lettertype, de kleuren, de banner en de meldingsopties voor formulieren en enquêtes. De instellingen worden standaard toegepast, maar je kunt ze altijd wijzigen voor elk nieuw formulier en elke enquête die je maakt.

Voor berichten die met een Wizard-template zijn gemaakt, kun je huisstijl instellingen voor de banner instellen, een standaardtemplate kiezen en de kleur voor elk element in die template instellen. De instellingen worden toegepast op alle Wizard-sjabloonberichten die je maakt, maar nogmaals, je kunt ze voor elk nieuw bericht wijzigen.