Importeerfouten

Wanneer je een bestaande file met e-mailadressen en andere contactinformatie wilt importeren, dan moet je eerst de juiste kolommen in het .csv bestand matchen met de contactvelden in Flexmail. Gebaseerd op jouw matching en de informatie uit je bestand zullen wij het bestand analyseren, proberen alle informatie te koppelen en uiteindelijk alle geldige contacten importeren.

Desalniettemin zijn er diverse redenen waarom een contact niet geïmporteerd kan worden. Deze redenen en meer context daarbij vind je hieronder.

• (Permanent) geblacklist
    Contacten die (permanent) geblacklist zijn kunnen niet handmatig overruled worden tijdens een import.
  • Ongeldig e-mailadres
    Het e-mailadres bevat een error welke je kunt oplossen in het error exportbestand.
  • Het veld heeft een ongeldige waarde
    De waarde in het veld kan niet verwerkt worden, omdat de waarde niet overeenkomt met meerkeuze opties of omdat de interesse niet bestaat. Je kunt dit oplossen door de waarden te veranderen naar bestaande waarden in de error export of door eerst nieuwe interesses/velden te creëren in Flexmail en het bestand opnieuw te uploaden.
  • Heeft een ongeldige taal
    Je probeert een taal te importeren die we niet kunnen koppelen aan een van de geselecteerde communicatie talen. Bestanden die geen taal bevatten, of waarbij sommige contacten een lege waarde hebben als taal, zullen deze error niet oproepen. Bij deze laatste twee gevallen zullen we je in het volgende scherm vragen welke taal je wenst toe te voegen voor klanten die geen taal in deze import bevatten. Hetzelfde geldt voor bronnen.
  • Heeft een ongeldige datum
    Je probeert een datawaarde te importeren die niet matcht met het ISO8601-formaat (e.g. 2018-08-25). Dit kun je corrigeren in het exportbestand
  • Verplicht veld ontbreekt
    Een e-mailadres is het enige verplichte veld om een contact toe te voegen aan Flexmail. Contacten zonder e-mailadres kunnen dus niet geïmporteerd worden.
  • Dubbele contacten
    Wanneer een e-mailadres meerdere keren voorkomt in eenzelfde file, dan voegen we die rijen samen om ze nadien te mergen met het reeds bestaande contact in Flexmail. Dit is dus geen blokkerend issue, maar je kijkt wel best even je file na. Hier lees je hoe dat samenvoegen precies werkt.

Om er zeker van te zijn dat je alle informatie en context hebt die je nodig hebt, laten we je een overzicht zien van:

• Het aantal unieke geldige contacten die geïmporteerd zullen worden
  • Waarschuwingen en foutmeldingen voor andere contacten met details over waar het mis ging

Gebaseerd op die informatie en afhankelijk van de foutmelding, vragen we je wat je wenst te doen met deze contacten. Als iets niet automatisch opgelost kan worden, geven we je de optie om een bestand te exporteren met ongeldige contacten. In dat bestand vind je de details van de foutmelding naast elk contact. Op deze manier kun je elke fout oplossen.