Een geblokkeerd contact opnieuw inschrijven

Een geblokkeerd contact is een contact dat in de blacklist staat met als reden Hard bounce of Spam. Deze contacten kan je niet handmatig verwijderen zoals een geblacklist contact met als reden uitgeschreven, manueel toegevoegd of bounced out.

Het gebeurt wel eens dat geblokkeerde contacten al een lange tijd in de blacklist staan ondertussen hun e-mailadres terug actief is, of ze beslissen dat ze toch opnieuw de mails willen ontvangen.

Om deze contacten opnieuw toe te voegen aan de database, heb je 2 mogelijkheden:

• Heb je een opt-in formulier van Flexmail op je website staan, dan kan je hun vragen om hier opnieuw op in te schrijven.
  • Heb je geen opt-in op de website staan, dan kan je een opt-in formulier aanmaken en deze laten invullen door je contact, zodat ze de toestemming kunnen geven om opnieuw ingeschreven te worden.

De tweede mogelijkheid laten we je in dit artikel stap voor stap zien.

Een opt-in formulier maken

Eerst maak je een opt-in formulier aan in je account via Formulieren > Opt-in.

1. Klik op Nieuw opt-in formulier

2. In de eerste stap geef je je nieuw opt-in formulier een naam en kies je de taal. De taal die je hier kiest wordt gebruikt voor alle teksten en knoppen in het formulier. Klik vervolgens op Kies je velden

3. Voeg de velden toe die je wilt tonen in je opt-in formulier. Je kunt alle velden selecteren die je tot nu toe hebt aangemaakt. Kies het gewenste veld uit de drop-down lijst. Je kan de volgorde hiervan bepalen door de toegevoegde velden te slepen met de twee streepjes aan de linkerzijkant. Hierbij kan je ook aangeven of het veld verplicht ingevuld moet worden bij de inschrijving. Ga vervolgens verder Naar formulier instellingen

4. In de volgende stap vul je de afzendgegevens aan die nodig zijn om de bevestigingsmail te verzenden naar de contacten die zich inschrijven. Je kan hier ook kiezen om je contacten al in te schrijven voor bepaalde publieke interesses. Deze interesses kan het contact nadien nog steeds aanpassen op zijn/haar profielpagina. Klik vervolgens op Formulier opslaan

5. Na het aanmaken van je opt-in formulier kan je via de knop Embed je formulier de HTML code terugvinden die nodig is om het formulier toe te voegen aan een pagina

6. Je krijgt een pop-up te zien met de HTML code die je kan kopiëren en een beschrijving van hoe je deze code best op de landingspagina kan plaatsen.

Een landingspagina maken

Na het aanmaken van het opt-in formulier, kan je een landingspagina maken waar je het formulier op kan toevoegen. Een landingspagina kan je aanmaken via Automation > Landing pages.

1. Klik op Nieuwe landing page aanmaken.

2. Hier is het belangrijk om de HTML editor te kiezen omdat we de HTML code van het opt-in formulier moeten gaan toevoegen.

3. Voeg een tekst en eventueel afbeelding of logo toe aan deze pagina. Op de plaats waar je je formulier wilt plaatsen, ga je de html code moeten toevoegen die je eerder opgeslagen hebt bij het aanmaken van je opt-in formulier.

4. Het eerste gedeelte sla je op onder het <head> gedeelte van je html code. Het tweede gedeelte van de code, nl het i-frame, voeg je toe aan het<body> gedeelte, op de plaats waar het formulier zichtbaar moet worden. Klik op update om de wijzigingen door te voeren.

5. In het bericht ga je het formulier niet zien, maar wanneer je de webversie van de landingspagina opent, kan je de volledige pagina met formulier zien.

De link bovenaan deze webversie, kan je gebruiken om het contact te laten (her)inschrijven in de database.

Opgelet
Gebruik altijd de URL van de Webversie. De URL van het voorbeeldbericht zal niet correct werken bij het inschrijven.

Zodra het contact ingeschreven heeft, krijgt hij een bevestigingsmail waarin hij nog even moet bevestigen dat hij de mails wilt en kan ontvangen. Zodra hij dit gedaan heeft verschijnt je contact opnieuw in de database van de account.