Een opt-in formulier aanmaken

Een opt-in formulier geeft nieuwe potentiële contacten de mogelijkheid om zich in te schrijven voor je berichten of aan te geven dat ze deze willen blijven ontvangen. Je kunt opt-in formulieren aan je berichten linken of de link aan je website toevoegen. Je kunt ook interesses toevoegen aan je opt-in formulieren die je contacten kunnen gebruiken om aan te geven wat voor soort informatie en content ze van je willen ontvangen. In het volgende artikel kun je zien hoe je een opt-in formulier kan aanmaken via een eenvoudige wizard.

1. Om een nieuw opt-in formulier aan te maken, ga je naar het gedeelte Formulieren > Opt-in van je account. Hier kun je alle opt-in formulieren die je al hebt aangemaakt zien.

2. Klik op Nieuw formulier aanmaken.

3. In de eerste stap geef je je nieuw opt-in formulier een naam en kies je de taal. De taal die je hier kiest wordt gebruikt voor alle teksten en knoppen in het formulier. Klik vervolgens op Kies je velden.

4. Voeg de velden toe die je wilt tonen in je opt-in formulier. Je kunt alle velden selecteren die je tot nu toe hebt aangemaakt. Kies het gewenste veld uit de drop-down lijst. Je kan de volgorde hiervan bepalen door de toegevoegde velden te slepen met de twee streepjes aan de linkerzijkant. Hierbij kan je ook aangeven of het veld verplicht ingevuld moet worden bij de inschrijving. Ga vervolgens verder Naar formulier instellingen.

5. In de volgende stap vul je de afzendgegevens aan die nodig zijn om de bevestigingsmail te verzenden naar de contacten die zich inschrijven. Je kan hier ook kiezen om je contacten al in te schrijven voor bepaalde publieke interesses. Deze interesses kan het contact nadien nog steeds aanpassen op zijn/haar profielpagina. Klik vervolgens op Formulier opslaan.

6. Opgelet
    Je kan maar maximum 5 publieke interesses kiezen.
  7. Je formulier kan je indien nodig altijd nog aanpassen door op de naam van het formulier te klikken in het overzicht. Je krijgt alle instellingen te zien en kan deze wijzigen via de optie Aanpassen.

8. Wil je het opt-in formulier op je website plaatsen, gebruik dan de HTML-code via de knop je formulier embedden.

9. Je krijgt een pop up te zien met de code die je kan kopiëren en een beschrijving van hoe je deze code best op je website kan plaatsen.

10. Support tip
    Wil je het opt-in formulier in je eigen branding? Pas dan je huisstijl aan via de instellingen van je account.