Bounces configureren

Wanneer een e-mail niet bij de ontvanger kon worden afgeleverd, wordt deze teruggestuurd naar de servers van Flexmail. Hier kun je instellen hoe vaak een contact kan bouncen voordat het wordt beschouwd als een bounced out contact. Je kunt ook kiezen wat er moet gebeuren als een contactpersoon wordt uitgebounced.

1. Ga naar Instellingen > Bounce instellingen beheren in je account om bounces te configureren.

2. Hier kun je aangeven hoe vaak een contact kan bouncen voor zowel soft als hard bounces voordat ze de status 'bounced out' krijgen. Standaard is het aantal toegestane bounces voordat een contact de status 'bounced out' krijgt 3, voor zowel soft als hard bounces.
  3. Vervolgens kun je kiezen wat er moet gebeuren nadat een contact het opgegeven aantal keren heeft gebounced. Je kunt ervoor kiezen om ze uit jouw account te verwijderen of om ze aan de zwarte lijst toe te voegen.

Support tip
    We raden aan om bounced out-contacten aan de blacklist toe te voegen in plaats van ze volledig uit het account te verwijderen. Als u ze volledig uit je account verwijdert, riskeer je ze per ongeluk opnieuw te importeren wanneer je een nieuwe import van contacten toevoegt. Te veel onbestaande e-mailadressen hebben een negatieve invloed op je spamscore en afleverbaarheid.