Een e-mailcampagne aanmaken

Voordat je je eerste campagne opzet, zorg er dan voor dat je je eerste bericht al hebt gemaakt. Zonder bericht kun je geen campagne aanmaken.

1. Om een e-mail campagne te creëren, klik je op Campagnes > Campagnes beheren. Hier vind je alle campagnes die je tot nu toe hebt aangemaakt, geordend per categorie.
  2. Klik op de knop Nieuwe campagne aanmaken en selecteer Nieuwe e-mailcampagne aanmaken in het drop-down menu.
  3. Op de eerste pagina dien je de naam van je campagne, de onderwerpregel, de afzendergegevens en het bericht dat je wilt versturen in te vullen. Denk eraan dat je gebruik moet maken van een gevalideerd afzender e-mailadres. Je kunt een eerder gevalideerd e-mailadres gebruiken of je kunt een nieuw adres toevoegen door op de knop Nieuwe afzender toevoegen te klikken.

Als afzenderadres kun je ook een plaatshouder gebruiken in plaats van een e-mailadres. Flexmail controleert of er een gevalideerd e-mailadres is gekoppeld aan de door jou geselecteerde plaatshouder en het bericht wordt verstuurd met het e-mailadres dat bij dat veld hoort. Dit is erg handig als je je campagne wilt verzenden met een specifiek afzender e-mailadres voor verschillende contacten. Alvorens verder te gaan met de volgende stap, raden wij je aan het vakje Update deze campagne met de laatste versie van mijn bericht aan te vinken. Deze optie is zeer belangrijk als je een campagne plant of opslaat en je vervolgens je bericht wijzigt of als je wijzigingen aanbrengt in je bericht terwijl je een campagne aanmaakt. Door dit vakje aan te vinken zorg je ervoor dat je contacten de meest recente versie van je bericht ontvangen. Gebeurt dit niet, dan wordt de oude versie van je bericht doorgestuurd. Nadat je alle benodigde informatie hebt ingevuld, klik je op Volgende.

4. Vervolgens zal je moeten kiezen welke segmenten, interesselabels en/of voorkeuren je campagne zullen ontvangen. Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde segmenten, interesselabels en voorkeuren uit te sluiten door op de knop Uitsluiten te klikken. Je campagne wordt niet verzonden naar de contacten die je hebt gekozen om uit te sluiten. Klik op Volgende om verder te gaan.

Opgelet
    Werkt jouw account reeds met de nieuwe interesses, dan kan je segmenten samenstellen op basis van deze interesses. Vervolgens kan je dan kiezen welke segmenten de campagne zullen ontvangen en welke je wil uitsluiten.

5. Op deze pagina tref je een overzicht aan van je campagne. Zorg ervoor dat je controleert of alle gegevens kloppen. Naast alle gegevens die je tot nu toe hebt ingevuld, zie je ook een overzicht van je blacklists en link tracking instellingen. Controleer of hier ook eventuele formulieren of enquêtes staan. Als je ze hier niet vindt, betekent dit dat het formulier of de enquête niet correct is gekoppeld aan het bericht. Om de leverbaarheid van je campagne te verhogen, controleer of de tekstversie van je HTML-bericht aanwezig is. Je kan ook op de Voorbeeld-knop klikken om je bericht te controleren. Naast het overzicht van je campagne kun je hier kiezen om een AB test op te zetten door op de AB testing knop te klikken. Een AB test kan je helpen bij het kiezen van de beste eigenschappen voor je campagne. Indien je geen AB test wilt instellen, klik dan op Volgende.

6. Tijdens de laatste stap van het aanmaken van je campagne kun je uit de volgende opties kiezen:
    • De campagne opslaan
    • De campagne nu verzenden
    • De campagne op een bepaald tijdstip versturen
    • De campagne frequentieel versturen
  7. Je kunt ook één of meerdere e-mailadressen toevoegen waar Flexmail automatisch een bevestigingsmail naartoe stuurt zodra de campagne is verstuurd.

Waarschuwing
Je campagne moet een ‘uitschrijven’ knop bevatten om te kunnen worden verstuurd.
Opgelet
Verwijder geen contacten alvorens de campagne volledig afgerond en verzonden is. Doe je dit toch, dan zullen de resultaten in het rapport niet correct zijn!