Campagne rapporten

Na het versturen van een campagne krijg je een gedetailleerd rapport dat je kunt gebruiken om je campagne te analyseren. Dit artikel neemt alle onderdelen door die je in je campagne rapport kan terugvinden.

Overzicht

In het overzichtsgedeelte vind je gedetailleerde informatie en statistieken over de levering, open- en klikratio van je campagne. Als je op het pijl-icoontje naast een bepaald veld klikt, kun je kiezen voor Weergave om meer gedetailleerde informatie te verkrijgen, Exporteer gegevens of een Nieuwe campagne aanmaken.

Link overzicht

In het link overzicht zie je de namen en URL's van de links die in link tracking zijn opgenomen. Je kunt ook zien hoe vaak je contacten op een link hebben geklikt. Als je op het tandwiel-icoontje klikt en Weergave selecteert, zie je welke contacten op een bepaalde link hebben geklikt.

Link Map

In het Link Map gedeelte van het rapport zie je je campagne bericht met percentages van het aantal keren dat er op een link is geklikt.

Afleveringen

Soms kunnen berichten om verschillende redenen niet correct worden afgeleverd, bijvoorbeeld wanneer het e-mailadres van de ontvanger niet meer bestaat. In dergelijke gevallen 'bouncen' de berichten terug. In het afleveringsgedeelte van je rapport kun je informatie vinden over die bounces. De bounces zijn onderverdeeld in soft en hard. De Klik hier voor meer info link geeft je uitleg over de verschillende bounce codes. Als je precies weet waarom je bericht niet is bezorgd, kun je je database optimaliseren.

Bovenaan de pagina zie je een Export knop die je kunt gebruiken om de campagne te exporteren met de bijbehorende codes. Je kunt ook met de muis over de aangrenzende pictogrammen gaan om de verschillende opties met betrekking tot bouncen te bekijken. Deze bestaan uit BeeldExport naar nieuwe campagneExport en Blacklists

E-mail clients

Hier kunt je zien welke e-mail clients je contactpersonen gebruiken om je berichten te lezen, geordend in desktop-, web- en mobiele e-mail clients.

Render engine

Het render engine gedeelte laat je zien welke render engines je contacten gebruiken om je berichten te lezen. Elke render engine heeft zijn eigen specificaties voor de weergave van je bericht.

• Webkit = Firefox, Safari, Thunderbird… (opvolger van Gecko)
  • Trident = Internet Explorer, Outlook 2003
  • MS Word = Outlook 2007, 2010 and 2013
  • Gecko = older versions of Firefox, Safari, Thunderbird…

Besturingssysteem

Dit gedeelte toont je welke besturingssystemen je contacten gebruiken om je berichten te lezen.

Ratio's

In dit gedeelte staan de open, bounce en klik ratio's van je campagne, evenals gedetailleerde informatie over waar deze ratio's op gebaseerd zijn. Daarnaast wordt een vergelijking gemaakt met de gemiddelde ratio's van alle campagnes in je account en benchmark ratio's om je te helpen bij een betere beoordeling van je campagne.

Campagne-informatie

Hier kan je alle basisinformatie over je campagne bekijken, zoals naam, onderwerp, afzender informatie, verwerkingsinformatie,... en ook een voorbeeld van je bericht.

E-mail forwards

Hier krijg je een overzicht van de contactpersonen die je bericht hebben doorgestuurd. Om privacyredenen kun je niet zien naar wie je bericht is doorgestuurd.

Opgelet
Dit gedeelte bevat alleen informatie wanneer de Flexmail-placeholder #forward# is gebruikt, niet over de doorgestuurde berichten via de e-mail clients.

Domeinen

In het domeingedeelte vind je een overzicht van alle domeinen die in je campagne vertegenwoordigd zijn. Als een domein heel vaak voorkomt in een campagne, neemt Flexmail automatisch maatregelen om een optimale levering te garanderen.

PDF rapport

Als je op PDF-rapport klikt, krijg je een uitgebreid PDF-rapport van je campagne, met alle belangrijke gegevens en cijfers. Je kan de PDF-rapportering personaliseren in je accountinstellingen.

AB testing

Als je een AB test voor je campagne hebt opgezet, kun je de resultaten in dit gedeelte bekijken. Je zult duidelijk zien wie de winnaar is en wat de open ratio is voor elke variant.