Hoe haal ik het meest uit landingspagina's?

Maak ze scanbaar

Een landingspagina creëren is een goed manier om te vermijden dat je te veel informatie steekt in je e-mail. Hou je berichten licht en voeg informatie toe die bij je landingspagina hoort.

Dat gezegd zijnde, kunnen landingspagina’s ook overweldigend aanvoelen. Zorg ervoor dat de informatie die je presenteert logisch en gemakkelijk scanbaar is - verdeel je tekst in paragrafen en voeg titels toe als dat helpt. Hou bij voorkeur het grootste stuk boven de fold - in het zichtbare gedeelte van het scherm voor je begint te scrollen.

Maak ze gefocust

Je landingspagina mag niet gezien worden als nog een nutteloze klik. Het moet duidelijk zijn voor je gebruiker hoe ze daar terechtkwamen en wat het doel van de pagina is. Voeg een enkel actiemoment toe - een enkele, eenvoudige call-to-action - en leid de aandacht van je gebruiker naar die CTA.

Gebruik USP’s

Alles op een landingspagina moet beknopt zijn. Gebruik je unique selling points. De korte tijd die bezoekers spenderen op je landingspagina is het perfecte moment om te tonen waarom je uniek bent en hun aandacht én transacties verdient.

Maak ze gepolijst

Door de band genomen nodigt je landingspagina je lezer uit tot actie - om zich in te schrijven, te klikken op een link, over te gaan tot aankoop. Maak je pagina écht uitnodigend. Landingspagina’s maak je via de tools waarmee je je berichten opbouwt. Gebruik dezelfde tips en tricks om je landingspagina er mooi, aantrekkelijk, gefocust en betrouwbaar te laten uitzien. Naadloos aansluitend op je e-mailstijl.

Maak er veel

Om je landingspagina’s goed in te zetten, heb je er veel van nodig - voor elke actie. Zo kan je je contacten naar een prachtige landingspagina sturen nadat ze een formulier of enquête invullen in plaats van een eenvoudig tekstbericht te tonen.

Daarna kan je bovendien veel leren over de interactie met je gebruikers dankzij link tracking en landing page reports.

Waarschuwing
Wanneer je personaliseert, gebruik je de informatie uit je Flexmail-databank. Maar wanneer je een landingspagina extern deelt, is die niet verbonden aan je database. Daarom zal personalisatie op je landingspagina’s niet werken als je ze deelt via een weblink.

Maak ze deel van een groter geheel

Gebruik workflows en landingspagina’s samen om je e-mailcampagnes te automatiseren. Elke keer dat een gebruiker bijvoorbeeld klikt op een landingspagina met een bepaald product, maar niet koopt, kan je hen erna een herinnering aan het product sturen.

We kunnen je veel advies geven, maar uiteindelijk zijn landingspagina’s vooral een leeg canvas. Met deze inspiratie in je achterhoofd kan je aan de slag gaan en je creativiteit laten vloeien. Vergeet niet om altijd te onderzoeken hoe je het meeste kan halen uit de tools die je gebruikt.