Een landing page aan een bericht koppelen

Een van de manieren om je landing pages te delen is door ze te linken naar je Flexmail berichten. Met Flexmail kun je eenvoudig landing pages aan je berichten toevoegen door middel van tekst, afbeeldingen en knoppen.

In dit artikel bespreken we een handig voorbeeld van het linken van een landing page in elk van deze drie tools: de Drag & Drop Builder, de Wizard Template en de HTML Editor.

Drag & Drop builder

Je kunt een tekst, een afbeelding of een knop element naar een lege structuur of een voorgedefinieerde structuur die een van deze elementen bevat, naar het canvas slepen.

Tekst element
  1. In het tabblad Element vind je het Tekst element. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.
  2. Selecteer het deel van je bericht waar je een ankertekst voor je landing page van wilt maken. Klik vervolgens op de hyperlink knop in het menu van de tekst editor.

3. Er verschijnt een Link pop-up, waarin je de landing page kunt selecteren die je wilt toevoegen.
Afbeelding element
  1. In het tabblad Element vind je het Afbeelding element. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.
  2. Klik vervolgens op het Afbeelding element op het canvas om de Eigenschappen afbeelding te openen.
  3. Klik op Linktype en selecteer Landing pages. Selecteer vervolgens de gewenste landing page in het onderstaande drop-down menu.
Knop element
  1. In het tabblad Element vind je het Knop element. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.
  2. Klik vervolgens op het Knop element op het canvas om de Eigenschappen knop te openen.
  3. Klik op Linktype en selecteer Landing pages. Selecteer vervolgens de gewenste landing page in het onderstaande drop-down menu.

Wizard template

In de Wizard Template kun je een landing page toevoegen aan de personalisatie elementen Artikels en Call to action. Het linken van een enquête werkt op dezelfde manier voor deze twee elementen.

1. Klik op het element Artikels om de opties van de artikels te vergroten.
  2. Klik op Voeg een artikel toe om te beginnen.
  3. Je zult nu een WYSIWYG editor zien. Je kunt een landing page aan de tekst of afbeeldingen in de editor toevoegen en aan de call to action knop onderaan de Artikel eigenschappen.

Om een landing page aan de tekst of een afbeelding toe te voegen, markeer je het deel van je tekst of de afbeelding waar je een landing page van wilt maken en klik je op de hyperlink knop. Hiermee open je de pop-up Link invoegen/bewerken. Hier kun je de landing page kiezen waar je naartoe wilt linken. Om een landing page toe te voegen aan een knop in je artikel (of call to action element), scroll je naar beneden naar onderaan de eigenschappen van je artikel en geef je je call to action knop een naam - Linknaam. Klik vervolgens op het Weblink veld, op L voor landing pages en selecteer de gewenste landing page.

HTML editor

In de HTML Editor kun je een landing page toevoegen aan een stuk tekst, een afbeelding of een knop. Het linken van een landing page werkt op dezelfde manier voor deze drie elementen.

Support tip
De WYSIWYG HTML Editor heeft geen specifieke optie om een knop toe te voegen. In het artikel over het toevoegen van een call to action kun je een handig voorbeeld vinden van het toevoegen van een knop via HTML. Houd er echter rekening mee dat, ook al vind je een voorbeeld in dat artikel, we geen ondersteuning bieden voor aangepaste HTML-code.
  1. Markeer het item dat je wilt gebruiken als anker. Klik vervolgens op de hyperlink knop in je WYSIWYG editor.

2. Hiermee open je de pop-up voor Link invoegen/bewerken. Hier kun je de landing page kiezen waar je naartoe wilt linken.
  3. Bekijk de tabbladen Popup, Gebeurtenissen en Geavanceerd om de weergave van je link aan te passen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de link te openen in een popup of om een actie te selecteren die gebeurt als je met de muis over de link beweegt.

4. Klik op de knop Invoegen om het linken van de landing page te voltooien.