Tabellen toevoegen en bewerken

In berichten worden tabellen vaak gebruikt als een eenvoudig hulpmiddel om de lay-out te beheren. De eerste en de laatste rij kunnen als header en footer worden gebruikt. Je gebruikt je kolommen om je content te ordenen en om de marges te beheren.

Dit artikel legt je uit of en hoe je tabellen kunt beheren in onze drie tools om een bericht aan te maken.

Drag & Drop Builder

In de Builder worden geen tabellen gebruikt. Om de lay-out te ordenen in responsieve kolommen en rijen raden wij je aan om gebruik te maken van structuren en kolommen.

Wizard template

In de Wizard templates kan je het Content Editor element gebruiken om aangepaste HTML te schrijven, waarbij je tabellen kan toevoegen via je aangepaste code, vergelijkbaar met de HTML Editor.

HTML Editor

1. Open een bericht dat is aangemaakt met de HTML Editor.
  2. Klik op de knop Tabel invoegen/bewerken om een tabel in je template in te voegen.
  3. Bewerk de opties Algemeen en Geavanceerd tot je het perfecte plan hebt voor de tabel die je aan je template wilt toevoegen - in je Algemene instellingen wil je waarschijnlijk het aantal kolommen en rijen, je ruimte in en om de cel, je uitlijning, je breedte en hoogte, en de klasse van je element aanpassen. Door het inschakelen van de tabelbeschrijving krijg je een header-rij. In je Geavanceerde instellingen kun je je tabel een ID, een stijl of een taalcode geven, of een achtergrondafbeelding of -kleur, een frame en een randkleur toevoegen.  Klik op Invoegen wanneer je klaar bent.
  4. Vervolgens kan je, wanneer je tabel in je template verschijnt, de hoeken verslepen om de breedte en de hoogte van je cellen aan te passen.
    Support tip
    Wanneer je met templates werkt, raden we je sterk aan om ervoor te zorgen dat je hulplijnen altijd zichtbaar zijn. Je kunt ze in- en uitschakelen door op deze knop te klikken - Hulplijnen weergeven.

5. Klik op de Tabel rij-eigenschappen om de instellingen van je tabel te herzien.  Je kunt het rijtype, de uitlijning, de klasse en de hoogte bewerken. In de Geavanceerde eigenschappen kan je de ID en de stijl, de taal en de achtergrondinstellingen aanpassen. Let op het dropdown menu onderaan - je kunt de wijzigingen toepassen op de huidige rij, de oneven of even rijen, of op de gehele tabel. Klik op Bijwerken om de wijzigingen toe te passen.

6. Klik op de knop Tabel Cel-eigenschappen om je cel-eigenschappen te bewerken. Je kunt het celtype, de uitlijning, de klasse en de hoogte bewerken. In de Geavanceerde instellingen kan je de ID en stijl, de taal en de achtergrondinstellingen bewerken. Let op het dropdown menu onderaan - je kunt de wijzigingen toepassen op de huidige cel, de rij, de kolom, of op de gehele tabel. Klik op Bijwerken om de wijzigingen toe te passen.

7. Met de volgende zes knoppen is het mogelijk om rijen of kolommen te verwijderen of toe te voegen:
    • 1. Voeg een rij toe boven de geselecteerde cel;
    • 2. Voeg een rij toe onder de geselecteerde cel;
    • 3. Verwijder rij;
    • 4. Voeg een kolom toe aan de linkerkant van de geselecteerde cel;
    • 5. Voeg een kolom toe aan de rechterkant van de geselecteerde cel;
    • 6. Kolom verwijderen
  8. Om de Cellen Samenvoegen knop te gebruiken, klik je op de linkerbovenste cel van de reeks cellen die je wilt samenvoegen en selecteer je vervolgens het aantal cellen dat je links en onder deze cel wilt samenvoegen.

9. Klik ergens op de samengevoegde reeks cellen en vervolgens op de knop Cellen Splitsen om de samenvoeging ongedaan te maken.