Een Bericht Controle uitvoeren

Een Bericht Controle is een zeer nuttig hulpmiddel dat je kunt gebruiken om je bericht te proeflezen vlak voordat je het verstuurt. We raden je ten zeerste aan een bericht controle uit te voeren om je lay-out en de veiligheid van je content te controleren bij elke nieuwe campagne die je op het punt staat te lanceren. Binnen Flexmail hebben we je een tool ter beschikking gesteld om die controle te vergemakkelijken. De bericht controle voert gelijktijdig een test uit voor hoe je bericht zal presteren in verschillende webbrowsers en e-mailclients, en hoe het zal presteren ten opzichte van spamfilters. Daarnaast toont het je de resultaten van de analyse in een zeer eenvoudig en scanbaar voorbeeld.

Een Bericht Controle bestaat uit twee delen - een voorbeeld van een bericht en een spam controle van de content. De Bericht Controle doet beide tegelijkertijd en geeft de resultaten in hetzelfde scherm weer, de een na de ander. Lees verder om te weten te komen hoe je de resultaten kunt genereren en hoe je ze kunt lezen.

Genereer het rapport van de Bericht Controle

1. Zoek in je lijst met berichten het bericht op waar je aan wilt werken en klik op het tandwielicoontje aan de rechterkant. Het dropdown menu zal worden vergroot. Klik vervolgens op Bericht controle.

Support tip
    Als alternatief kan je je bericht controle vanuit een willekeurig voorbeeld van een bericht dat je hebt gemaakt met de Drag & Drop Builder, Wizard Template of de HTML Editor starten. Vanuit de editor-modus kan je op Voorbeeld klikken. Onderaan het voorbeeld staat de link: ‘Test je bericht met onze bericht- en spamcontrole’.
  2. Klik in het volgende scherm op de knop Nieuwe berichtcontrole starten om het scherm te openen.

3. Vul een naam in voor je bericht controle en klik dan op Start de berichtcontrole.
  4. Je controle zal onmiddellijk beginnen. Je krijgt verschillende resultaten te zien, gesorteerd op categorie:

De analyse van de Bericht Controle begrijpen - Bericht Voorbeeld

1. Scroll omhoog en omlaag om de thumbnails van verschillende mailclients te zien, op volgorde - Desktop e-mailclients, Webgebaseerde e-mailclients en Mobiele e-mailclients.
  2. Zoek de e-mailclient waar jij geïnteresseerd in bent.
  3. Klik op de thumbnail om het bericht te bekijken.
  4. Je bericht wordt weergegeven zoals het zou worden weergegeven in de e-mailclient. Via de knop bovenaan kun je wisselen tussen versies met en zonder afbeeldingen.

De analyse van de Bericht Controle begrijpen – Spam

1. Scroll naar beneden om te zien of je bericht door de spamfilters voor de meest populaire e-mailproviders en webclients komt.
  2. Als je de tag Mislukt in het rood ziet, kun je lezen waarom je bericht gefaald heeft in de spam test en kun je je content aanpassen.

Bericht Controle opnieuw bekijken

Zodra je je bericht controle hebt aangemaakt, kun je het opnieuw openen.

Ga terug naar je lijst met bericht controles en klik op het tandwielicoon > Voorbeeld voor de bericht controle die je opnieuw wilt bekijken. Of klik simpelweg op de Naam van de bericht controle die je wilt bekijken.

Bericht controle verwijderen

Je kunt de bericht controle vanuit hetzelfde scherm verwijderen.

Ga terug naar je lijst met bericht controles en klik op het tandwielicoon > Verwijderen voor de bericht controle die je wilt verwijderen.