Waarvoor kan je de webversie (weblink) van een bericht gebruiken?

Het kan contra-intuïtief aanvoelen. Wanneer je een e-mailcampagne verstuurt, focus je je uiteraard op e-mail als drager voor je bericht. Er zijn echter verschillende goede redenen om je bericht ook beschikbaar te maken in de browser. Hier ontdek je ze.

Vermijd moeilijkheden en krijg extra functionaliteit

E-mailclients hebben hun eigen programma’s. Er is bovendien ook een grote variëteit e-mailclients actief via desktop, op het web of via mobiel. En ook al gaan we de juiste richting uit, ze steunen niet per se allemaal de taal die je wil gebruiken om je bericht het aantrekkelijkst, meest trendy of functioneel te maken.

De meeste e-mailclients lezen geen JavaScript. Als je bijvoorbeeld berichten wil sturen op basis van customer satisfaction uitgedrukt in sterren, zal dat waarschijnlijk moeilijk zijn in een e-mailclient.

Browserintegratie-toegang

Gebruikers ervaren browsers als meer interactief dan e-mails, wat soms ook het geval is. De meeste geavanceerde gebruikers werken met browser-apps of -extensies zoals paswoord-managers, full-screen-screenshot-apps, spellingcheckers en meer. Als je die lezers de mogelijkheid geeft je bericht in hun browser te bekijken, geef je hen toegang tot je favoriete tools en maak je hen vertrouwd met je content.

Referenties voor de toekomst

Wanneer je bericht beschikbaar is als webpagina, kan je gebruiker die opslaan als bladwijzer om later als referentie te dienen. Heel toegankelijk, dus.

Blootstelling aan social media

E-mail is niet zo gemakkelijk te delen als webcontent. Neem nu dat je een bijzonder mooie en stijlvolle campagne, een interessant artikel of belangrijk bericht uitstuurt. Je contacten zullen het misschien willen delen, en dat kan enkel als ze een link hebben om te versturen of te delen op social media. Die shares helpen je brand awareness en kunnen zelfs nieuwe inschrijvingen opleveren.