Een alt tekst aan een afbeelding toevoegen

Alt-tekst is een afkorting van 'alternatieve tekst'. Je moet om verschillende redenen alternatieve tekst aan je afbeeldingen toevoegen. Ten eerste zal het in plaats van je afbeeldingen verschijnen als ze niet geladen worden vanwege anti-spam maatregelen of een slechte verbinding. Ten tweede gebruiken de visueel gehandicapten software om hun berichten te 'lezen'. Die software leest de alt-tekst om de afbeeldingen in het bericht te beschrijven. Ten derde kunnen zoekmachines trefwoorden in de alt-tekst van je bericht gebruiken.

In dit artikel worden een aantal nuttige voorbeelden gegeven van het toevoegen van alt-tekst aan je afbeeldingen met behulp van al deze drie tools - de Drag & Drop Builder, de Wizard Template en de HTML Editor.

We gaan er hier van uit dat je al afbeeldingen in je bericht hebt staan. Klik op de link voor meer informatie over hoe je een afbeelding kunt toevoegen voordat je er alt-tekst aan toe kunt voegen.

Drag & Drop Builder

1. Je kunt op de afbeelding klikken om de Eigenschappen afbeelding te openen.
  2. Aan de rechterkant staan de instellingen voor Alt-tekst.
  3. Vul simpelweg je alt-tekst in en klik weg. Het wordt automatisch opgeslagen.

Wizard Template

De enige manier om alt-tekst aan een afbeelding toe te voegen in de Wizard Template is via de Artikels.

1. Klik op het element Artikels om de opties ervan weer te geven.
  2. Klik op Voeg een artikel toe om de WYSIWYG editor voor dat artikel te openen.
  3. Klik vervolgens op de knop Afbeelding invoegen/bewerken om je afbeelding in te voegen of te bewerken.
  4. Klik op de knop Bladeren om je afbeelding te vinden, en voeg vervolgens de Beschrijving van je afbeelding toe - dat wordt je alt-tekst.
  5. Klik op Invoegen om de wijzigingen toe te passen.

HTML Editor

1. Klik op de knop Afbeelding invoegen/bewerken om je afbeelding in te voegen of te bewerken.

2. Klik op de knop Bladeren om je afbeelding te vinden, en voeg vervolgens de Beschrijving van je afbeelding toe - dat wordt je alt-tekst.
  3. Klik op Invoegen om de wijzigingen toe te passen.

Support tip
Zorg ervoor dat je geen dubbele aanhalingstekens " in de alt-tekst gebruikt.