Aan de slag met de Flexmail transactionele API

Je kunt je gewenste implementatie opzetten met behulp van onze API. Voordat je begint, is het belangrijk te weten dat Flexmail strikt e-mailmarketing en transactionele e-mails scheidt om de afleverbaarheid te beschermen voor al je verschillende soorten e-mail. Dat betekent dat transactionele en marketingberichten nooit worden gemengd, inclusief IP-reeksen.

Waarom zijn we zo strikt in het splitsen van e-mailverkeer? Het stelt ons in staat om best practices voor het scheiden van e-mailreputatie te volgen, zoals aanbevolen door inboxproviders.

Onze transactionele API kan alleen worden gebruikt voor e-mails die naar één ontvanger worden gestuurd en worden geactiveerd door een gebruikersactie. Denk aan welkomstmails, wachtwoordherstel of facturen. De e-mail-API ondersteunt geen bulkberichten. Voor meer informatie over de verschillen tussen transactionele en marketing e-mail, kun je dit artikel bekijken.

Stap 1: Maak een Flexmail-account aan (als je er nog geen hebt)

Zelfs als je alleen van plan bent transactionele berichten te verzenden, moet je een Flexmail account instellen. Als je al een Flexmail account hebt, kun je de transactionele proefversie activeren met de widget op het dashboard. Met onze transactionele proefversie kun je tot 1.000 e-mails verzenden en 30 dagen testen.

Als je de documentatie voor de transactionele API nog niet hebt gevonden, kun je deze hier vinden.

We gebruiken dit account voor je authenticatie-instellingen en factuurgegevens. Als je besluit te upgraden, kun je daar ook je transactionele abonnement en/of marketingabonnement kiezen.

Stap 2: Voeg een geverifieerde afzender toe en stel e-mailauthenticatie in

Om e-mails via Flexmail te verzenden, moet je een geverifieerde afzender toevoegen voor elk e-mailadres dat je wilt gebruiken in het veld Van van je e-mails.

Het verifiëren van een afzender betekent dat we een verificatiemail naar het e-mailadres sturen om toestemming te vragen voor het gebruik van dit e-mailadres als afzender voor je transactionele en/of marketing e-mails. Het zorgt er ook voor dat je de mailboxen bezit waarvan je wilt verzenden.

Je moet ook authenticatie configureren via SPF, DKIM, DMARC en een aangepast retourpad voor de domeinen van die afzenders. Dit bewijst dat je e-mails niet zijn vervalst. Met andere woorden, het biedt een manier om te verifiëren dat een e-mail afkomstig is van wie hij beweert te zijn. E-mailauthenticatie wordt meestal gebruikt om schadelijk of frauduleus gebruik van e-mail, zoals phishing en spam, te blokkeren. Je vindt gedetailleerde instructies hier.

Deze beveiligingsmaatregelen zijn een van de manieren waarop we een uitstekende reputatie behouden bij ISP's en in staat zijn om je e-mails betrouwbaar en snel naar de inbox te krijgen.

Stap 3: Maak een personal access token aan voor API-authenticatie

Flexmail authenticeert je API-verzoeken met behulp van het HTTP Basis authenticatie schema, waarbij je account-ID wordt gebruikt als de gebruikersnaam en een personal access token als het wachtwoord.

Personal acces tokens kunnen worden beheerd in de Flexmail-applicatie via Instellingen > API > Personal access tokens

Stap 4: Verstuur je eerste bericht met de API

Bewerk ons curl-voorbeeld in je terminal: plak je referenties, specificeer de ontvanger- en afzendernaam en e-mailadressen. en voer een onderwerp in. Druk op enter en controleer de inbox van de ontvanger om je bericht te zien.

Stap 5: Wijzigingen aanbrengen in je code

Gefeliciteerd, je hebt al je eerste e-mail verzonden. Je kunt nu de nodige code-aanpassingen maken om alles aan je behoeften aan te passen. Je vindt alle informatie die je nodig hebt in onze API-documentatie. Zorg er ook voor dat je naar personalisatie en onze webhooks kijkt.

Webhooks

Flexmail biedt webhooks voor verzonden, afgewezen, afgeleverde, bounces, clicks en open tracking events in de vorm van HTTP POSTs van goed opgemaakte JSON naar de URL(s) die je hebt opgegeven. Met behulp van deze webhooks kun je meldingen en gegevens in realtime ontvangen, terwijl de triggering-events plaatsvinden, zonder dat je oproepen naar onze API hoeft te doen om te controleren op een nieuw evenement.

Stap 6: Laat ons je helpen

Als je ooit vastzit of niet zeker weet wat je moet doen, staan we altijd klaar om te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als er iets is wat we voor je kunnen doen.