Een contactrapport genereren

Wanneer je wil controleren welke acties contacten ondernemen binnen Flexmail, zoals wanneer ze uitschrijven van je maillijst, maak je gemakkelijk een rapport over dat specifieke contact.

Dit artikel toont je hoe je een rapport creëert uit een specifiek contact om gedetailleerde informatie te analyseren over de verschillende acties die je contact ondernam binnen een bepaalde tijdsperiode.

Een contactrapport aanmaken

1. Om een rapport te maken van je contact, ga je naar Contacten > Contactrapport in je account.

2. Daar zie je een lijst van alle contactrapporten die je tot nu toe creëerde. Klik op Nieuwe zoekactie aanmaken om een nieuw contactrapport te maken.

3. Geef eerst het e-mailadres in van het contact waarvan je een rapport wil.
  4. Kies daarna de acties die je wil toevoegen. Je kan kiezen tussen acties in de categorieën ‘E-mail‘ en / of ‘Campagne‘. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar alle campagnes die het contact kreeg, of de profiel-updates die ze maakten nadat ze een specifieke e-mail ontvingen. Zo verfijn je je rapport verder. Je kan ook eenvoudigweg alle acties selecteren door het vakje ‘Selecteer alles‘ aan te vinken voor elke individuele categorie.

5. Daarna selecteer je een tijdspanne voor je zoekopdracht. Wanneer je klikt op het datumveld opent er een date picker. Hoe langer de tijdspanne die je selecteert, hoe langer het zal duren om het rapport te genereren en hoe moeilijker het wordt te vinden wat je zoekt. Daarom raden we aan de tijdspanne te beperken voor zover mogelijk.
  6. Tot slot heb je de mogelijkheid je gearchiveerde campagnes te doorzoeken. Ook hier geldt dat de zoekopdracht langer duurt wanneer je het vakje Doorzoek gearchiveerde campagnes aanvinkt, afhankelijk van het aantal gearchiveerde campagnes in je account.
  7. Klik op de knop Opslaan om het rapport te genereren.
  8. Het systeem toont dan terug de overzichtspagina, waar een status je toont wanneer je rapport klaar is.

Support tip
    Als de status ‘Processing’ toont, kan je geen nieuw rapport genereren. Dat kan pas wanneer het vorige rapport klaar is.

Een contactrapport bekijken en analyseren

1. Klik op de naam van het contact om het rapport te openen, of klik op het tandwielicoon en selecteer Bekijk het overzicht. Daar kan je ook het contactrapport Verwijderen of de Zoekopdracht opnieuw uitvoeren.

2. Het contactrapport toont je een tijdcode van een bepaalde actie, de naam van de campagne, de ondernomen actie en details over de actie.

3. Klik op Terug naar overzicht om terug te gaan naar je overzicht met contactrapporten.