Legacy: Een voorkeur aanmaken en beheren

Als jouw account al werkt met interesses, in plaats van interesselabels en voorkeuren, kan je hier meer info vinden.

Voorkeuren zijn een uitstekende manier om erachter te komen welke informatie je contacten interessant vinden en waar ze meer van willen zien. Je kunt een lijst met voorkeuren toevoegen in je opt-in formulier. Op die manier kunnen je contacten bij het invullen van je opt-in formulier aangeven of ze meer van bepaalde informatie of producten willen zien. Je kunt voorkeuren ook gebruiken om je contacten te segmenteren, ze te gebruiken in een workflow of je kunt campagnes verzenden op basis van bepaalde voorkeuren.

Dit artikel laat je zien hoe je je voorkeuren kunt aanmaken en beheren.

Een voorkeur aanmaken

1. Om een voorkeur aan te maken, ga naar Contacten > Voorkeuren van je account.

2. Hier kun je alle voorkeuren zien die je tot nu toe hebt aangemaakt. Klik vervolgens op Nieuwe voorkeur aanmaken.

3. Voer de Naam van je voorkeur in. De naam van de voorkeur zal alleen voor jezelf zichtbaar zijn. Voer vervolgens het Label van de voorkeur in. Het label is wat je contacten zullen zien. Je kunt ook extra informatie geven in de Omschrijving, die je contacten zullen kunnen zien. Klik vervolgens op Opslaan.

Een voorkeur beheren

Klik op het tandwielicoon naast een voorkeur om alle beheeropties te bekijken.

Alle contacten voor deze voorkeur tonen

Bekijk een lijst van alle contacten met deze voorkeur. Hier kun je specifieke contacten uit de geselecteerde voorkeur verwijderen door te klikken op het tandwielicoon naast die contactpersoon.

Alle contacten voor deze voorkeur exporteren

Exporteer alle contacten in een CSV-bestand. Je kunt hier ook bepaalde velden opgeven die je wilt exporteren.

Voorkeur wijzigen of verwijderen

Met deze optie kun je een bepaald segment uit je database kiezen en de contacten uit dat segment toevoegen aan de geselecteerde voorkeur of hen juist verwijderen.