Bijlages aan een bericht toevoegen

Met Flexmail kun je eenvoudig bestanden toevoegen aan je berichten door middel van tekst, afbeeldingen and knoppen. Je contactpersoon kan dan op een link klikken en je catalogus, je portfolio, je uitnodiging, je kaart of een ander document downloaden.

In dit artikel vind je een handig voorbeeld voor het toevoegen van een bestand in elk van deze drie tools - de Drag & Drop Builder, de Wizard Template en de HTML Editor.

Drag & Drop Builder

Je kunt een tekst, een afbeelding of een knop element naar een lege structuur slepen of een voorgedefinieerde structuur die een van deze elementen bevat op het canvas slepen.

Tekst element
  1. In het tabblad Element kun je het Tekst element vinden. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.

2. Selecteer het deel van je bericht waarvan je een ankertekst voor je link wilt maken. Klik vervolgens op de hyperlink knop in het menu van de tekst editor.

3. Klik vervolgens op Bladeren op server om je File & Image Manager te openen.

4. Selecteer in de File & Image Manager het bestand dat je wilt bijvoegen en klik op Invoegen.

5. Hiermee keer je terug naar de link instellingen. Klik op OK om het bestand als link aan de tekst toe te voegen.

Afbeelding element
  1. In het tabblad Element kun je het element Afbeelding vinden. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.

2. Klik vervolgens op het Afbeelding element op het canvas om de Eigenschappen afbeelding te openen.
  3. Wijzig het Link type naar Bestanden om je File & Image Manager te openen.

4. Selecteer in de File & Image Manager het bestand dat je wilt bijvoegen en klik op Invoegen.

5. Hiermee keer je terug naar de link instellingen. Klik op OK om het bestand aan een afbeelding toe te voegen.

Knop element
  1. In het tabblad Element kun je het Knop element vinden. Sleep het op het canvas naar een lege structuur.

2. Klik vervolgens op het Button (Knop) element op het canvas om de Eigenschappen knop te openen.

3. Wijzig het Link type naar Bestanden om je File & Image Manager te openen.

4.  Selecteer in de File & Image Manager het bestand dat je wilt toevoegen en klik op Invoegen.

5. Hiermee keer je terug naar de link instellingen. Klik op OK om het bestand aan een knop toe te voegen.

Wizard Template

In het Wizard Template kun je een bestand toevoegen aan de personalisatie elementen Artikels en Call to actionHet toevoegen van een bestand werkt op dezelfde manier voor beide elementen.

1. Klik op het element Artikels om de opties van de Artikels te vergroten.
  2. Klik op Voeg een artikel toe om te beginnen.

3. Je zult nu een WYSIWYG editor zien. Je kunt een bestand toevoegen aan de tekst of afbeeldingen in de editor en aan the call to action knop onderaan de Artikel eigenschappen.

Om een bestand aan de tekst of een afbeelding toe te voegen, markeer je het deel van je tekst of de afbeelding waar je een link van wilt maken en klik je op het hyperlink icoontje. Hierdoor wordt de pop-up voor Link invoegen/bewerken geopend. Klik op de knop Bladeren om je File & Image Manager te openen.

Om een bestand toe te voegen aan een knop in je artikel (of call to action element), dan naar beneden tot onderaan de eigenschappen van je artikel en geef je call to action een naam - Link naam. Klik vervolgens op het WebLink veld, op D voor document om je File & Image Manager te openen.

4. Selecteer in de File & Image Manager het bestand dat je wilt toevoegen en klik op Invoegen.

5. Wanneer je een bestand toevoegt aan een tekstlink of een afbeelding in de editor, klik je op Invoegen om terug te keren naar de Link invoegen/bewerken pop-up. Hier kun je de PopupGebeurtenissen en Geavanceerd tabbladen bekijken om de weergave van je link aan te passen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de link te openen in een pop-up of om een actie te selecteren welke gebeurt als je met de muis over de link beweegt.

6. Ga terug naar het tabblad Algemeen wanneer je klaar bent. Klik op de knop Invoegen om de link naar het bestand te voltooien.

HTML Editor

In de HTML Editor kun je een bestand aan een stuk tekst, een afbeelding of een knop toevoegen. Het toevoegen van een bestand werkt op dezelfde manier voor deze drie elementen.

Opgelet
De WYSIWYG HTML Editor heeft geen specifieke optie om een knop toe te voegen. In het artikels over het toevoegen van een call to action vind je een handig voorbeeld van het toevoegen van een knop via HTML. Maar houd er rekening mee dat, ook al staat er een voorbeeld in dat artikel, wij geen ondersteuning bieden voor aangepaste HTML code.
  1. Markeer het onderdeel dat je wilt gebruiken voor je anker. Klik vervolgens op de hyperlink knop in je WYSIWYG editor.
  2. Hiermee wordt de pop-up voor Link invoegen/bewerken geopend. Klik op de knop Bladeren om je File & Image Manager te openen.

3. Selecteer in de File & Image Manager het bestand dat je wilt bijvoegen en klik op Invoegen.

4. Hiermee keer je terug naar de Link invoegen/bewerken pop-up. Hier kun je de PopupGebeurtenissen en Geavanceerd tabbladen bekijken om de weergave van je link aan te passen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de link te openen in een pop-up of om een actie te selecteren welke gebeurt als je met de muis over de link beweegt.

5. Ga terug naar het tabblad Algemeen wanneer je klaar bent. Klik op de knop Invoegen om de link naar het bestand te voltooien.

Support tip
Je kunt maar 1 bestand per link selecteren. Dit kan elk gewenst bestand zijn - een tekstdocument, een afbeelding of elk ander type document.