Categorieën beheren

In onderstaand artikel worden alle mogelijkheden van categoriemanagement onder de loep genomen. Om naar categoriebeheer te gaan, klik je op de knop Categorieën in het gedeelte Campagnes, Berichten, Workflows, Landing pages, Formulieren of Enquêtes van je Flexmail account.

Een nieuwe categorie aanmaken

Klik op Nieuwe categorie aanmaken. Vul de naam van je nieuwe categorie in en klik dan op Opslaan.

Een categorie wijzigen

Klik op het tandwielicoon naast de categorie die je wilt aanpassen en klik vervolgens op de knop Categorie wijzigen. Voer de nieuwe naam van je categorie in en klik op Opslaan.

Een categorie verwijderen

Klik op het tandwielicoon naast de categorie die je wilt verwijderen en klik vervolgens op de knop Categorie verwijderen. Klik op de rode knop Verwijderen om dit te bevestigen.

Support tip
Als je een categorie verwijdert die onderdelen zoals berichten, campagnes, formulieren, enquêtes, landing pages of workflows bevat, worden die items niet verwijderd maar verschijnen ze ook niet meer in de toon per categorie-lijst. Je kunt deze onderdelen vinden door de toon als lijst-optie te selecteren. Je kunt ze ook in een andere categorie plaatsen, zodat ze weer in de toon per categorie-lijst worden weergegeven.

De categorie wijzigen

Als je een boodschap, campagne, formulier, enquête of een landing page in een andere categorie wilt plaatsen, dan selecteer je dat onderdeel en klik je op Categorie wijzigen in het vervolgkeuzemenu onderaan de pagina. Kies de gewenste categorie en klik vervolgens op Opslaan.

Opgelet
Houd er rekening mee dat je de categorieën van workflows niet kunt wijzigen en dat je ze niet kunt bekijken als een lijst.