Over opt-in formulieren

Wat zijn opt-in formulieren?

Opt-in formulieren zijn inschrijvingsformulieren die je contacten dienen in te vullen als ze berichten van je willen ontvangen. Met Flexmail kun je dergelijke formulieren aanmaken, aanpassen, beheren en delen. Wanneer een contactpersoon je opt-in formulier invult, ontvangt hij of zij een e-mail ter bevestiging. Zij moeten vervolgens op de link in die e-mail klikken om hun inschrijving te bevestigen. Dit heet dubbele opt-in.

Hoe werken opt-in formulieren in Flexmail?

Wanneer je een opt-in formulier via een Flexmail bericht verstuurt, wordt de status van de contacten waar je het naartoe stuurt veranderd naar inactief in je Flexmail database. Dit betekent dat je geen berichten meer naar die contacten kunt sturen, totdat ze op de bevestigingslink klikken en zich aanmelden voor je berichten. Hierdoor wordt hun status in je Flexmail database veranderd naar actief.

Je kunt opt-in formulieren gebruiken om je contacten beter te leren kennen door verschillende velden en voorkeuren toe te voegen. Met de verschillende velden kun je persoonlijke informatie opvragen. Met verschillende voorkeuren kunnen je contacten aangeven welke informatie ze interessant vinden. Op de tweede pagina van het aanmaken van een opt-in formulier kun je aangeven welke velden en voorkeuren aanwezig zullen zijn op de verschillende pagina's en in de berichten die je contacten te zien krijgen tijdens het opt-in proces.

Inschrijvingsformulier

Het inschrijvingsformulier is de eerste stap van het opt-in proces. Dit is dé plek om alle belangrijke informatie die je nodig hebt op te vragen bij je contacten via verschillende velden en voorkeuren.

Bevestigingsmail

Na het versturen van het inschrijvingsformulier ontvangen je contacten een bevestigingsmail waarin ze de inschrijving kunnen bevestigen. Hier kun je via velden en voorkeuren aanvullende informatie opvragen.

Scherm na bevestiging

Dit is het scherm dat je contacten te zien krijgen nadat ze hun inschrijving hebben bevestigd. Dit zal hen ervan verzekeren dat alles met hun inschrijving klaar en in orde is.

Update formulier

Er wordt standaard een update link in je e-mailberichten geplaatst. Dit stelt je contacten in staat om hun profiel bij te werken vanuit elk willekeurig e-mailbericht. Je kunt aangeven welke velden en voorkeuren ze kunnen wijzigen.

Scherm na update

Dit is het scherm dat je contacten te zien krijgen nadat ze een update formulier hebben verstuurd. Dit zal hen ervan verzekeren dat hun informatie met succes is aangepast.

Uitschrijvingsformulier

Er wordt standaard een uitschrijvingslink in je e-mailberichten geplaatst. Je kunt voorkeuren toevoegen aan het uitschrijvingsformulier. Op die manier hebben je contacten de mogelijkheid om zich af te melden voor bepaalde voorkeuren, en niet voor al je berichten.

Je kunt de berichten en pagina's verder aanpassen in de derde stap van het aanmaken van je opt-in formulier.

Voorkeuren

Door voorkeuren toe te voegen aan je opt-in formulier, kunnen je contacten aangeven wat voor soort informatie ze van je willen ontvangen. Op die manier kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je alleen de meest relevante en interessante content naar je doelgroep stuurt. Je kunt de voorkeuren die je aan je contacten wilt aanbieden via de Voorkeuren definiëren. Denk bij het aanmaken van voorkeuren na over welke voorkeuren je contacten kunnen hebben. De voorkeuren kunnen gaan over allerlei interessante informatie die je kan aanbieden, zoals evenementen, promoties, nieuwsbrieven, ... Nadat je een aantal voorkeuren hebt aangemaakt, kun je bij het aanmaken van het formulier aangeven dat je deze wilt opnemen in het opt-in formulier.

Hoe deel ik opt-in-formulieren?

Er zijn twee manieren om een opt-in formulier te delen:

• Bij de laatste stap van het maken van je opt-in formulier genereert Flexmail een HTML-code die je kunt kopiëren en op je website kunt plakken.
  • Je opt-in formulieren kunnen worden gekoppeld aan je berichten via een tekstlink, een afbeelding of een knop met behulp van de #opt-in# placeholder.
Opgelet
Wanneer je een Flexmail bericht met een opt-in formulier naar contacten in een segment stuurt, moet je het opt-in formulier eerst aan dat segment koppelen. Als je het gewenste opt-in formulier niet aan een segment koppelt en je stuurt een opt-in campagne naar dat segment, dan ontvangen de contacten in dat segment alleen het standaard opt-in formulier.