Een SMS campagne aanmaken

In Flexmail is het ook mogelijk om sms campagnes te versturen, maar deze zijn niet standaard inbegrepen in een van onze abonnementen. Voor meer informatie over het toevoegen van deze functie aan je account kun je contact opnemen met ons sales team.

1. Om een SMS campagne te maken, ga naar Campagnes > Beheer campagnes. Hier vind je alle campagnes die je tot nu toe hebt aangemaakt, geordend per categorie.

2. Klik op de knop Nieuwe campagne aanmaken en selecteer Nieuwe SMS campagne aanmaken in het drop-down menu.

3. Bij de eerste stap van het aanmaken van je campagne vul je de naam en de categorie van je campagne in en schrijf je het bericht dat je wilt versturen. Een SMS campagne kost SMS-credits per contactpersoon. De maximale lengte van je bericht mag 402 symbolen zijn, inclusief speciale tekens. Afhankelijk van de lengte van je bericht wordt het als 1, 2 of 3 SMS-berichten verstuurd en kost het je het bijbehorende aantal SMS-credits:
    • 140 symbolen, inclusief speciale tekens - Het bericht wordt als 1 SMS-bericht verzonden en kost 1 SMS-credit per contactpersoon.
    • 268 symbolen, inclusief speciale tekens - Het bericht wordt als 2 SMS-berichten verstuurd en kost 2 SMS-credits per contactpersoon.
    • 402 symbolen, inclusief speciale tekens - Het bericht wordt verzonden als 3 SMS-berichten en kost 3 SMS-credits per contactpersoon.

In tegenstelling tot e-mail campagnes is er geen standaard uitschrijvingslink in je SMS-campagnes. Maar met de simpele woorden NO en STOP kunnen je contacten zich afmelden voor je campagne.

• NO - De contactpersonen die NO antwoorden op je bericht ontvangen geen SMS-campagnes meer van je. Zij zullen worden toegevoegd aan de SMS blacklist van je account.
    • STOP - De contactpersonen die STOP antwoorden op je bericht zullen geen berichten meer ontvangen van onze mobiele dienst. Zij zullen worden uitgeschreven voor de mobiele dienst.

Opgelet  Contacten die het woord STOP gebruiken, zullen geen SMS campagnes meer kunnen ontvangen die door onze mobiele dienst worden verstuurd. We raden daarom aan om NO te gebruiken om je uit te schrijven in plaats van STOP.

Opgelet  Het is niet mogelijk om je SMS blacklist te bekijken. Dit kan alleen worden gedaan door ons support team.

4. Vervolgens zal je moeten selecteren welke segmenten je SMS-campagne zullen ontvangen. Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde segmenten uit te sluiten door op de knop Uitsluiten te klikken. Je campagne wordt niet verstuurd naar de contacten die je hebt geselecteerd om uit te sluiten. Klik op Volgende om verder te gaan.

Waarschuwing  Contacten moeten een geldig mobiel nummer hebben. Anders wordt het bericht niet verzonden.

5. Op de volgende pagina staat een overzicht van je SMS-campagne. Controleer of alle informatie correct is. Klik op Volgende om verder te gaan.

6. Tijdens de laatste stap van het aanmaken van je campagne kun je uit de volgende opties kiezen:
    • Campagne opslaan
    • Campagne nu verzenden
  7. Je kunt ook één of meerdere e-mailadressen toevoegen waar Flexmail automatisch een bevestigingsmail naartoe stuurt zodra de campagne is verstuurd.

Opgelet Verwijder geen contacten alvorens de campagne volledig afgerond en verzonden is. Doe je dit toch, dan zullen de resultaten in het rapport niet correct zijn!