Soorten campagnes

Een campagne is een verzameling regels die je kunt gebruiken om een vooraf opgesteld bericht te versturen.

Er zijn vier soorten campagnes waaruit je kunt kiezen op Flexmail: E-mail, Opt-in, SMS- of Testcampagne. Alle campagnes kunnen meteen of op een bepaalde datum en tijd worden gelanceerd.

E-mail campagne

Door te kiezen voor een e-mail campagne kan je via e-mail berichten sturen naar één of meerdere segmenten, interesselabels en/of voorkeurslijsten.

Opt-in campagne

Een opt-in campagne wordt gebruikt om je contacten te vragen of ze e-mails willen ontvangen of blijven ontvangen. Er dient een opt-in bericht met een link te worden verstrekt waar de contacten op kunnen klikken om hun goedkeuring te geven. Alleen contacten die hun goedkeuring hebben gegeven, zullen je e-mails ontvangen.

De contacten die geen goedkeuring hebben gegeven binnen 14 dagen worden daarna automatisch verwijderd uit de onbevestigde contacten. Indien gewenst kunnen ze zich daarna opnieuw in te schrijven via een opt-in formulier

Support tip
Plaats in het opt-in bericht ook een link naar de inschrijvingspagina op je website zodat contacten eenvoudig opnieuw kunnen inschrijven wanneer de link niet langer werkt.

SMS campagne

Met dit soort campagnes kan je je berichten via SMS versturen.

Opgelet
Het versturen van SMS-campagnes is geen standaard onderdeel van een van onze abonnementen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons sales team

Test campagne

Testcampagnes bieden de mogelijkheid om het eindresultaat te verifiëren door het te sturen naar een testlijst met bijvoorbeeld een aantal interne e-mailadressen. Na het versturen van de testcampagne kun je dezelfde campagne naar je contacten sturen zonder dat je alle gegevens opnieuw hoeft in te voeren.

Support tip
Je kunt onbeperkt testcampagnes creëren.