Sender Validatie en E-mail Authenticatie instellen

Voordat je e-mailcampagnes maakt en verstuurt, is het verplicht om een gevalideerd e-mailadres te hebben. Het verzenden van campagnes vanaf een niet-gevalideerd e-mailadres is niet mogelijk. E-mail Authenticatie daarentegen is niet verplicht, maar wordt aanbevolen om de afleverbaarheid te vergroten.

Het volgende artikel laat zien hoe je Sender validatie en E-mail authenticatie instelt en de bijbehorende instellingen die je daarvoor nodig hebt.

Sender Validatie

1. Om Sender Validatie in te stellen, ga je naar het gedeelte Instellingen > Afzenders toevoegen of verwijderen van je account.

2. Klik op de knop Een nieuwe afzender toevoegen om een nieuw e-mailadres te valideren. Als je een reeds bestaand e-mailadres hebt dat nog niet is goedgekeurd, verschijnt er een knop voor het opnieuw verzenden van een e-mail ter goedkeuring. Klik erop om opnieuw goedkeuring aan te vragen.

3. Als je klikt op Nieuwe afzender toevoegen, zal er een pop-up verschijnen waar je een nieuw e-mailadres dient in te vullen en vervolgens klik je op Goedkeuring aanvragen.

4. Er wordt een bevestigingsmail verzonden naar het e-mailadres dat je hebt ingevoerd, waar de eigenaar van dat adres zijn toestemming kan geven.

5. Zodra de eigenaar van het e-mailadres op de knop Verifieer mijn e-mailadres in de bevestigingsmail heeft geklikt, verschijnt er een vinkje ervoor en kun je het e-mailadres nu gebruiken om campagnes te maken en te verzenden.
  6. Klik op de ster-knop om een e-mailadres als standaard te markeren. Het gemarkeerde e-mailadres wordt standaard ingesteld bij het maken van een nieuwe campagne. Als je een bestaand e-mailadres wilt verwijderen, klikt u op de knop Afzender verwijderen rechts van het e-mailadres en bevestig de verwijdering.

Email Authenticatie

1. Om e-mailverificatie in te stellen, ga je naar het gedeelte Instellingen > Afzenders toevoegen of verwijderen van je account.

2. Klik op Authenticatie instellen naast het gewenste domein.

3. Er wordt een pop-up geopend met de instellingen voor E-mail authenticatie. Als het vak met het record groen is gekleurd, is de verificatie voor jouw domein correct ingesteld en actief, en hoef je geen actie meer te ondernemen. Als het vak met het record rood is gekleurd, moet de domeinbeheerder het betreffende record nog aanmaken om authenticatie te doen werken.
  4. Het SPF-record en DMARC-record wordt automatisch aangemaakt en hoeft enkel nog door de domeinbeheerder aan de DNS records worden toegevoegd.
  5. De DKIM-sleutel moet wel nog gegenereerd worden. Om dat te bereiken, moet je eerst een selector kiezen. Je kunt de standaard selector 'flexmail' gebruiken of een nieuwe invullen. Klik op de knop Genereer DKIM keys onder de selector.

6. Tot slot klik je op Rapport genereren. Een TXT bestand wordt automatisch gedownload. Daarna kun je het rapport doorsturen naar je domein administrator.

Opgelet

Het kan tot 24 – 48 uur duren om de gegevens te verwerken en groen te tonen nadat je ze hebt toegevoegd aan het DNS.

Ben je klant bij Combell? Ideaal! Hier vind je alle instructies om de authenticatie in je controlepaneel in te stellen. Kan je dit onderdeel niet terugvinden? Mail dan naar support@combell.com.

Lukt het niet of ben je bang iets verkeerd te doen? Stuur dan je gegenereerde records door naar support@combell.com, zij weten wat gedaan.