Drag & Drop Builder: Structuren beheren

Dit artikel zal je vertellen hoe je structuren kunt beheren in de Drag & Drop Builder - een van de drie tools die Flexmail je biedt om berichten aan te maken. Als je wilt weten hoe je een heel bericht kunt aanmaken in de Builder, klik dan hier

De Drag & Drop Builder is een drag-and-drop editor. Je hebt een canvas (de body van het bericht), dat structuren bevat. Een structuur bevat de elementen - knoppen, afbeeldingen, tekst, ... - en regelt hun lay-out - volgorde, grootte, marges, ...

Lees verder om meer te weten te komen over welke structuren er zijn en hoe ze handig zijn om je content te beheren.

1. Maak eerst een bericht aan of open een bericht dat via de Drag & Drop Builder is aangemaakt. Klik aan de rechterkant op het tabblad Structuur.

2. Kies je structuur zorgvuldig uit:
    • Lege Structuren geven je alleen een specifieke lay-out en geen specifiek content element. Je herkent deze aan de gestippelde binnenlijn.
    • Voorgedefinieerde Structuren geven je een specifieke lay-out en een specifiek content element. Je zult deze herkennen aan het pictogram van het element dat zich binnenin bevindt.
    • Structuren die de lay-out specificeren voor het weergeven van je bericht op smartphones geven je dezelfde content op desktop maar andere content op mobiele apparaten. De voorbeelden laten je zien hoe je content wordt weergegeven. Je herkent ze aan de smartphone in de thumbnail.
  3. Sleep een willekeurige structuur naar het canvas. Klik op de achtergrond van de structuur om de Structuur eigenschappen te openen.
  4. Pas je Rij achtergrond en de Inhoud achtergrondkleur aan.

5. Als je structuur meerdere kolommen heeft, kun je de achtergrondkleur van de structuur en de marge per kolom aanpassen.

6. In het canvas kun je, door te klikken op het tandwielicoontje bovenin elke structuur, de structuur Dupliceren en Verwijderen, of deel laten uitmaken van je Dynamic Content.