Dynamic Content instellen

Dynamic Content stelt je contacten in staat om berichten te lezen, die zijn aangepast met de informatie die je voor hen hebt verzameld. Bepaalde delen van het bericht kunnen worden weergegeven of worden verborgen voor bepaalde contacten op basis van hun kenmerken, interesses en klikgedrag in eerdere campagnes.

Drag & Drop Builder

1. Beweeg met de muis over het element of de structuur waarmee je wilt werken en klik op het tandwielicoontje. Selecteer de optie ‘Zichtbaar voor…’.
  2. Met behulp van het keuzemenu kun je de doelgroep perfect verfijnen voor dit deel van de content. In het eerste drop-down menu kun je kiezen tussen contactveld, interesses, segmenten en campagne. Vervolgens maak je de gewenste keuze, op basis van jouw keuze voor een trigger.
  3. Met behulp van het plus-icoontje kun je meerdere ‘AND’ parameters (‘en’ parameters)toevoegen om de doelgroep te fine-tunen. Bijvoorbeeld: een artikel moet alleen in het bericht worden getoond wanneer:
    • Provincie veld = Antwerpen
    • Taal veld = NL
    • Sector veld = Bouw
  4. Met behulp van deze functies kun je controleren of de content van een veld overeenkomt met de voorwaarden.

Als je de ‘OR’ parameter (‘of’ parameter) gebruikt, kun je met behulp van de haakjes specifieke informatie linken om de volgorde van de selecties te bepalen. Bijvoorbeeld: Taalveld = EN AND interesse = kleding OR geklikt op de link in een voorgaande campagne = nieuwe collectie.

Opgelet
Je Dynamic Content zal niet volledig beschikbaar zijn in je Voorbeeld, tenzij je je voorwaarden toevoegt aan je testprofiel. Zodra je dat gedaan hebt, kun je de verschillende voorwaarden aan- en uitschakelen om het resultaat te bekijken.

Wizard Template

De enige vorm van Dynamic Content die mogelijk is in de Wizard Template is door if-structuren in je tekst toe te voegen. Dit is echter niet aan te raden omdat de Wizard is gebouwd om berichten aan te maken door een template te kiezen en content op een eenvoudige en makkelijke manier toe te voegen. Als je Dynamic Content op de meest gepaste manier wilt gebruiken, raden we je aan om de Drag & Drop Builder te gebruiken.

Klik op de link voor meer informatie over het instellen van Dynamic Content via if-structuren.

HTML Editor

De enige vorm van Dynamic Content die mogelijk is in de HTML Editor is door het toevoegen van if-structuren in je eigen aangepaste HTML-code. Let op: wij bieden geen ondersteuning voor aangepaste HTML-code.

Klik op de link voor meer informatie over het instellen van Dynamic Content via if-structuren.