Een testcampagne aanmaken

Wij raden je aan een testcampagne naar een testlijst te sturen voordat je de definitieve campagne verstuurt. Hiervoor moet je eerst een testlijst samenstellen, wat een segment zou zijn met de e-mailadressen die je wilt gebruiken voor het testen. Dit segment maak je van tevoren aan de hand van bijvoorbeeld een informatiebron aan. Vervolgens kun je deze ook gebruiken voor andere testcampagnes.

1. Om een testcampagne te creëren, klik je op Campagnes > Campagnes beheren. Hier vind je alle campagnes die je tot nu toe hebt aangemaakt, geordend per categorie.

2. Klik op de knop Nieuwe campagne aanmaken en selecteer Nieuwe e-mail campagne aanmaken in het drop-down menu.

3. Voer op het eerste tabblad de gegevens in zoals bij een gewone e-mail campagne en klik vervolgens op Testcampagne.

Support tip     Na deze stap zie je rechts bovenaan de pagina een TESTCAMPAGNE-markering.

4. In dit tabblad kies je het segment waarnaar je je testcampagne naartoe wilt sturen. Zorg ervoor dat je alleen je testlijst met contactpersonen selecteert. Klik op Volgende om verder te gaan.

5. Op dit tabblad tref je een overzicht aan van je campagne. Zorg ervoor dat je controleert of alle gegevens correct zijn, inclusief het aantal contactpersonen. Je ziet nu ook een overzicht van je blacklists en link tracking instellingen. Controleer of hier ook eventuele formulieren of enquêtes staan. Als je ze hier niet vindt, betekent dit dat het formulier of de enquête niet correct gekoppeld is aan het bericht. Om de leverbaarheid van je campagne te verhogen, controleer of de tekstversie van je HTML-bericht aanwezig is. Je kunt ook op de Voorbeeld-knop klikken om je bericht te controleren. Klik op Volgende om verder te gaan.

6. Tot slot ben je klaar om je testcampagne te versturen. Je kunt ook één of meerdere e-mailadressen invoeren waar Flexmail automatisch een bevestigingsmail naartoe stuurt als de campagne is verstuurd.

7. De testcampagne is nu verstuurd. Je kunt deze vinden in het overzicht onder de betreffende campagne.
  8. Nadat je de testcampagne hebt verstuurd, kun je nu de eigenlijke campagne versturen. De eigenlijke campagne heeft nu de status Incompleet of Nu verzenden, afhankelijk van het feit of je de juiste contactpersonen al hebt geselecteerd. Als dat het geval is, dan is de status Nu verzenden en als je hierop klikt, ga je naar de laatste stap om de campagne te verzenden. Als je de juiste contactpersonen nog niet hebt geselecteerd, dan is de status Incompleet en door erop te klikken kun je doorgaan met het versturen van je campagne door de juiste gegevens in te voeren.

Support tip Je kunt onbeperkt testcampagnes aanmaken. Deze zijn allemaal terug te vinden onder de betreffende campagne.