Over enquêtes

Wat zijn enquêtes?

Enquêtes zijn digitale vragenlijsten die je kunt aanmaken en delen met je contacten zodat ze kunnen worden ingevuld. Meestal maken enquêtes gebruik van meerkeuzevragen om zoveel mogelijk statistische informatie te verzamelen, maar vragen met open antwoorden zijn ook mogelijk. Enquêtes kunnen voor jou een zeer gemakkelijke manier zijn om feedback te ontvangen van je contacten over verschillende zaken, bijvoorbeeld over je producten, diensten, evenementen, ...

Hoe werken enquêtes in Flexmail?

Alle enquêtes zijn standaard anoniem, maar je kunt de instelling wijzigen en om persoonlijke gegevens vragen of je kunt ze personaliseren door bepaalde gegevens van je contacten die je in de Flexmail database hebt opgeslagen te linken aan de enquête. Als je je enquête anoniem maakt, kun je de e-mailadressen van de deelnemers niet zien. Flexmail zorgt voor het opslaan en verwerken van de resultaten van je enquêtes, die je kunt exporteren en printen in overzichtelijke rapporten.

Kenmerken van de enquête module

• 9 verschillende vraagtypes
  • 11 verschillende validatiefilters die van toepassing zijn op de antwoorden van de enquête en de mogelijkheid om je eigen validatiefilters aan te maken
  • Publiceer je vragen over verschillende pagina's
  • Creëer verschillende enquête scenario's op basis van de antwoorden van de deelnemers
  • Personaliseer de kleuren, lettertypes en opmaak van elke enquête
  • Personaliseer de header van je enquête met je banner
  • Kies de taal van de enquête knoppen uit de contact talen die je hebt gekozen voor je account
  • Enquêtes kunnen al dan niet anoniem zijn
  • Beschrijving per pagina of per vraag
  • HTML Editor voor intro tekst, vragen en afsluitpagina
  • Enquêtes die beschikbaar zijn om in je bericht te linken, maar ook via een stand-alone beveiligde weblink voor extern gebruik
  • Real-time rapporten
  • Rapportage per campagne of per onderliggend segment
  • Resultaten exporteren in Excel- of CSV-bestanden

(Custom) enquête instellingen

Nadat je een enquête hebt aangemaakt, kun je de instellingen ervan bewerken. Je kunt de taal en de lay-out van je enquête aanpassen en je banner toevoegen. Je kunt de afsluit- en meldingsinstellingen van je enquête ook aanpassen. Wij raden je aan om deze instellingen te bekijken en je enquête een lay-out te geven die vergelijkbaar is met je eigen branding.

Hoe deel ik enquêtes?

• Je enquêtes kunnen aan je berichten worden gelinkt via een tekstlink, een afbeelding of een knop.
  • Flexmail biedt ook een beveiligde weblink van je enquêtes voor extern gebruik. Met deze optie kun je de link van je enquêtes op je website plaatsen.
Waarschuwing
Bij het gebruik van personalisatie gebruik je de informatie die je hebt opgeslagen in je Flexmail database. Maar wanneer je een enquête extern deelt, wordt deze niet gekoppeld aan je database. Daarom werkt personalisatie in je enquête niet als je deze deelt via een weblink.

Enquêterapporten

Er zijn drie verschillende soorten enquêterapporten:

• Een rapport waarin alle vragen met de antwoorden in percentages zijn opgenomen.
  • Een rapport waarin een antwoordfiche van elke individuele deelnemer aan de enquête is opgenomen.
  • Een rapport waarin de antwoorden van de enquête gesegmenteerd zijn op basis van de antwoorden op één hoofdvraag.