Web Tracking opzetten

Gebruik Web Tracking om inzicht te verkrijgen in de interacties van je contacten met de call to actions in jouw e-mails of met de pagina's die ze op de website hebben bezocht. De Web Tracking-gegevens worden opgeslagen in de Flexmail-database, zodat je deze kunt gebruiken om je marketingstrategie eenvoudig te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je altijd de beste ervaring voor jouw publiek biedt.

Opgelet
Web Tracking is een extra betaalde Flexmail-functie. Neem voor meer informatie contact op met ons sales team.

Voorbereiding

Voordat je Web Tracking instelt, moet je eerst enkele voorbereidingen treffen.

Plaats trackingcode

Er moet een trackingcode worden geplaatst in de headers van de pagina die je wilt volgen. De trackingcode koppelt de pagina's die je wilt volgen aan het Flexmail-account. Je kunt de trackingcode vinden en kopiëren in Profiel > Web Tracking

Stel conversie doeleinden in (optioneel)

Conversiedoelen zijn de laatste stap van je funnel. Je meet hierbij eigenlijk of het doel van je campagne bereikt is. Dit zou bijvoorbeeld de succespagina van een bestelling kunnen zijn. Zo kan je precies meten hoe je e-mailcampagnes hebben bijgedragen aan je omzet. Vergelijkbaar met conversiedoelen in Google Analytics dus.

Om een conversiedoel voor een pagina in te stellen, ga naar Instellingen > Web Tracking en klik op Nieuwe Web Tracking toevoegen. Geef een Naam aan het doel. Voer in het veld Waarde eventueel een gemiddelde waarde mee die je toebedeeld aan die conversie. Voer de gewenste link in het veld Actie-URL in. Als je meerdere URL's toevoegt aan een bepaald conversiedoel, betekent dit dat beide pagina's moeten worden bezocht om het conversiedoel te bereiken. Je kunt een waarde toevoegen aan de verschillende pagina's.

Interesses aanmaken

Je moet ook een of meer interesselabels maken voordat je Web Tracking kunt instellen. Interesselabels zorgen voor het categoriseren van de bezoekers van de pagina's die je volgt.

Stel een Web Tracking link in

Nadat je klaar bent met de bovenstaande voorbereidingen, ben je klaar om de Web Tracking in te stellen.

1. Ga naar Automation > Web Tracking sectie van uw Flexmail-account.

2. Hier kun je de namen zien van alle links die je bijhoudt, evenals de interesse-labels waartoe ze behoren. Klik op Nieuwe link aanmaken.

3. Eerst moet je een Linknaam invoeren en vervolgens een Interesselabel selecteren. Bezoekers die op de link klikken, worden lid van die interesse. Plaats nu de URL van de pagina die je wilt volgen. Je kunt meer links toevoegen door op de knop URL toevoegen te klikken. Je kunt waarde toekennen aan de verschillende links.

Ook kun je een als joker gebruiken om pagina's met vergelijkbare inhoud te combineren in plaats van deze pagina's afzonderlijk in te voeren. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat we voer voor huisdieren verkopen en we alle kattenvoerpagina's willen volgen. We zullen de pagina met de kattenvoerpagina's toevoegen en aan het einde het * -symbool. Ons URL-veld ziet er als volgt uit: https://mywebsite.com/shop/catproducts/* . Op deze manier worden alle links op deze pagina bijgehouden in plaats van elke productpagina afzonderlijk in te voeren, en kunnen we niet alleen de bezoekers linken aan een interesse label, maar ook zien welke soorten kattenvoer en merken het meest de voorkeur hebben.

4. Klik ten slotte op Opslaan om te voltooien met het instellen van Web Tracking.

Je vindt de resultaten van Web Tracking in de rapporten. Je kunt de Web Tracking resultaten gebruiken om de contacten te segmenteren, de inhoud van de berichten en website te verbeteren en te personaliseren. Ook kun je de workflows baseren op Web Tracking.