Een AB test opzetten

Om een AB-test in te stellen, klik je op de AB testing knop op de derde pagina van het aanmaken van je campagne.

Je kunt nu één van de vier soorten AB-testen kiezen:

• Testing op onderwerp
  • Testing op afzender
  • Testing op inhoud
  • Testing op call to actions (afbeelding + link)

Nadat je er een hebt gekozen, klik op Volgende.

Testing op onderwerp/afzender/inhoud

1. Het principe van deze drie soorten AB testen is in wezen hetzelfde. Je hebt de eerste variant al ingesteld op basis van de informatie die je hebt ingevuld in de eerste stappen van het maken van je campagne. Je zult de tweede variant moeten invullen - onderwerp/afzender/inhoud, afhankelijk van het type test dat je hebt gekozen.
  2. Vervolgens zal je het aantal of percentage van de contacten moeten invullen die je testgroep zullen vormen.
  3. Tot slot zul je moeten selecteren na hoeveel tijd er een winnaar wordt bepaald. Na die periode wordt je campagne naar de rest van je contacten gestuurd.

Testing op call to actions (afbeelding + link)

1. Als je ervoor kiest om een AB test op call to actions in te stellen, krijg je eerst een overzicht van alle call to actions in je bericht. Klik op Beheer om de afbeeldingen van je test in te stellen.
  2. Eerst zal je je test een naam moeten geven. Klik vervolgens op de knop Variant toevoegen en selecteer de gewenste afbeelding uit je afbeeldingen bibliotheek. Nadat je een afbeelding hebt ingesteld, kun je een Voorbeeld van het bericht met deze variant bekijken.
  3. Voer ten slotte het aantal of percentage van de contacten in die als testgroep klikacties uitvoeren. De afbeelding met de meeste klikken is dan de winnaar. De daaropvolgende contacten krijgen de winnende versie te zien. Klik op Opslaan om de testinstelling op te slaan.

Opgelet
Verwijder geen contacten alvorens de AB test volledig afgerond is. Doe je dit toch, dan zullen de resultaten in het rapport niet correct zijn!