De toegevoegde waarde van Web Tracking

Web Tracking laat je toe alle bezoekers van een specifieke webpagina te traceren via een trackingcode. Je kan een conversiedoel vooropstellen en je vooruitgang naar dat doel bijhouden.

Wil je graag weten waarvoor je de bezoekersdata kunt gebruiken? In onze whitepaper lees je er alles over.

Het is gemakkelijk

Web Tracking opzetten is bijzonder eenvoudig. Je vindt de trackingcode in ‘Profiel’ onder ‘Instellingen’. Voeg eenvoudigweg de code toe in de header of footer van de pagina’s die je wil tracken, en je pagina’s zijn gelinkt.

Vervolgens hoef je enkel naar ‘Automation’ te gaan en ons te vertellen welke interesselabels de bezoekers van die pagina’s moeten krijgen. Vertel ons hoeveel bezoekers je verwacht en we houden je vooruitgang bij.

Als je getrackte pagina bijvoorbeeld een succesvolle bestelpagina is, kan je je conversie berekenen door als doel het aantal bezoeken aan die pagina’s te berekenen.

Gelijktijdige tracking

Je kan verschillende pagina’s aan hetzelfde conversiedoel toevoegen. In dat geval moeten beide pagina’s bezocht worden vooraleer je doel wordt bereikt. Dat kan handig zijn als je wil controleren hoe succesvol je upsell-strategie na verkoop is.

Wildcard

Interesselabels toewijzen kan niet enkel na een bezoek aan een specifieke link, maar ook na een bezoek aan een specifieke groep links met een gedeeld onderdeel in de url. Op die manier kan je de interesse in volledige delen van je website traceren. Elke click op een url uit dat websitegedeelte zal tellen voor je doel. Je kan later echter ook analyseren welke specifieke url je de meeste conversies opleverde.

Workflows

Misschien één van de waardevolste eigenschappen van Web Tracking, is het te gebruiken als trigger in workflows.

• Als je klant een te vernieuwen voorwerp kocht, zoals een tandenborstel of contactlenzen, kan je een workflow creëren om hen te herinneren een vers product te kopen een week voor ze het nodig hebben.
  • Als je bezoekers nooit één van je lessen bezochten, kan je hen een bericht sturen om ze aan te moedigen zich er voor eentje aan te melden.
  • Als je bezoeker een lessenreeks begon, maar die na een maand niet afmaakte, kan je hen een herinnering sturen om hun opleiding te hernemen.

Voeg gebruikers automatisch toe

Voeg dezelfde trackingcode toe aan je contactformulier om automatisch iedereen die het invult toe te voegen aan je Flexmail-databank. Je kan hen toevoegen aan een speciaal segment en later uitnodigen zich in te schrijven voor je nieuwsbrief.

Personaliseer

Je kan Web Tracking gebruiken om gebruikers te identificeren en het formulier dat ze op je website willen invullen op voorhand aan te vullen met informatie uit je databank. Je kan hen ook automatisch inloggen in hun account wanneer ze op de website komen.

Web Tracking heeft echt de kracht je te helpen je doel te bereiken en je elke stap van de weg te ondersteunen.