Een afbeelding bewerken

Om het effect van je bericht op je doelgroep te maximaliseren, wil je dat deze er geweldig uitziet. Flexmail biedt je een aantal tools aan om de weergave van je afbeeldingen een boost te geven. Je kunt je afbeeldingen bewerken terwijl je je bericht aanmaakt met de Drag & Drop Builder, de Wizard Template of de HTML Editor. Lees verder om te leren op welke manier.

Drag & Drop Builder

Er zijn twee manieren om een afbeelding te bewerken in de Drag & Drop Builder: de Image Editor en via de File & Image Manager

Afbeelding Editor
  1. Klik eerst op het Afbeeldingselement om de alt-tekst te bewerken, de uitlijning te wijzigen of de marges te fixeren. Je kunt een link naar een externe bron, een e-mailadres, een formulier, een enquête, een landing page of een bestand toevoegen.
  2. Vervolgens kun je op het tandwielicoontje klikken en daarna op Bewerken om de Image Editor te openen.
  3. Je kunt hier je afbeelding transformeren door deze te draaien, bij te snijden, te herschalen en te spiegelen, maar ook door deze aan te passen met basisfilters en verfijningen. Je kunt ook tekst aan je afbeelding toevoegen en bewerken.
Mediabibliotheek / File & Image Manager

Je hebt toegang tot dezelfde mediabibliotheek via Campagnes > Media.

1. Klik op het Afbeelding element op het canvas om de Eigenschappen afbeelding te openen.
  2. Klik op Afbeelding wijzigen om de File & Image Manager te openen. Klik rechts onderin op een afbeelding om een vinkje te plaatsen en klik op Beheren of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die je wilt bewerken. Klik vervolgens op Bewerken.
  3. In de modus Afbeelding bewerken kun je het formaat van de afbeelding aanpassen, deze bijsnijden, draaien of meerdere filters op de afbeelding toepassen. Klik op Opslaan als je klaar bent. Je kunt de bestaande afbeelding vervangen of de naam ervan wijzigen om deze op te slaan als een kopie.

Wizard Template

Je kunt je afbeeldingen bewerken in het Logo, de Banner, een Galerij en Artikels elementen.

1. Klik op het element om de opties te vergroten - als je slechts een afbeelding aan een Artikel toevoegt, moet je op Voeg een artikel toe klikken voordat je je afbeelding kunt invoegen.
  2. Klik op Bladeren om een afbeelding uit je bibliotheek te kiezen.
  3. Je File & Image Manager zal dan verschijnen. Je kunt hier een afbeelding selecteren die je al hebt geüpload of op de Upload knop klikken om een nieuwe afbeelding te uploaden.
  4. Klik rechts onderin op een afbeelding om een vinkje te plaatsen en klik op Beheren of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die je wilt bewerken. Klik vervolgens op Bewerken.
  5. In de modus Afbeelding bewerken kan je het formaat van de afbeelding aanpassen, deze bijsnijden, draaien of meerdere filters op de afbeelding toepassen. Klik op Opslaan als je klaar bent. Je kunt de bestaande afbeelding vervangen of de naam ervan wijzigen om deze op te slaan als een kopie.

HTML Editor

1. Selecteer de afbeelding die je wilt bewerken en klik vervolgens op de knop Afbeelding invoegen/bewerken of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer in het dropdown menu Afbeelding invoegen/bewerken.
  2. De pop-up Afbeelding invoegen/bewerken zal nu verschijnen. Klik op het kleine Bladeren icoontje naast het veld 'Bestand/URL'.
  3. Je File & Image Manager zal dan verschijnen.Je kunt hier een afbeelding selecteren die je al hebt geüpload of op de Upload knop klikken om een nieuwe afbeelding te uploaden.
  4. Klik rechts onderin op een afbeelding om een vinkje te plaatsen en klik op Beheren of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die je wilt bewerken. Klik vervolgens op Bewerken.
  5. In de modus Afbeelding bewerken kan je het formaat van de afbeelding aanpassen, deze bijsnijden, draaien of meerdere filters op de afbeelding toepassen. Klik op Opslaan als je klaar bent. Je kunt de bestaande afbeelding vervangen of de naam ervan wijzigen om deze op te slaan als een kopie.

Support tip
We moedigen je aan om creatief te zijn en alle filters die in onze editors beschikbaar zijn te verkennen.