Link Tracking activeren en beheren

Link Tracking is een geweldige tool die je zal helpen de interactie van je doelgroep met je bericht te analyseren - welke links interessant zijn voor een bepaalde klant of groep klanten en welke links de grootste hoeveelheid klikken genereren.

Door je links een andere tracking naam te geven, kun je analyseren of dezelfde link vaker wordt aangeklikt afhankelijk van de plaats - of deze in je header, footer of in de tekst van je bericht staat.

Je kunt de contacten automatisch in groepen indelen op basis van de interesse die ze getoond hebben in bepaalde links. Geef je links interesse. Als je contactpersoon op een link van de ene campagne heeft geklikt, kun je hem of haar via Dynamic Content in je volgende campagne targetten met dezelfde producten op basis van zijn of haar interesse.

Dit artikel legt je uit hoe je Link Tracking kunt openen, activeren en beheren.

Link Tracking openen

Drag & Drop Builder

In Drag & Drop Builder bevindt de Link Tracking knop zich onder het canvas.

Wizard template

In de Wizard Template bevindt zich de  Link Tracking onder de personalisatie elementen.

HTML Editor

In de HTML Editor bevindt jouw Link Tracking knop zich onder je WYSIWYG editor.

Link Tracking activeren en beheren

Link Tracking werkt op een vergelijkbare manier in onze drie berichtenmakers.

We raden je aan om Link Tracking pas te activeren als je bericht helemaal af is en klaar is om verstuurd te worden.

Zodra je de Link Tracking knop hebt gevonden, klik je er simpelweg op om het link tracking beheer in te voeren. Flexmail analyseert je bericht en maakt een lijst van alle aanwezige links.

Op het volgende scherm kun je je link een andere naam geven, tracking inschakelen, Google Analytics aanzetten en een interesse toekennen.

Uw link een andere naam geven

De namen van je links verschijnen automatisch wanneer je link tracking activeert.

Namen zijn vooral belangrijk als je twee of meerdere keren dezelfde link in je bericht hebt staan. In dat geval zal de link iedere keer verschijnen in je link tracking. Maak niet de fout om slechts één van die links te traceren. Integendeel, zorg ervoor dat je die links een andere link naam geeft. Bijvoorbeeld Twitter-header en Twitter-footer. Wanneer de resultaten van je campagne worden verwerkt, zal dit je vertellen of je contacten meer geneigd zijn om een link te volgen die je bovenaan of onderaan je bericht hebt geplaatst. In je volgende campagne kun je deze kennis in je voordeel gebruiken.

Klik in het tekstveld van de Link naam, bewerk deze en klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.

Traceren

Je kunt er voor kiezen om je link niet te traceren. Verwijder gewoon het vinkje uit het vakje. Wij raden je aan dit niet voor veel van de links in je bericht te doen, want ze zullen dan niet in je rapporten verschijnen. Als je echter het gevoel hebt dat je te veel links hebt en je je rapporten kort en duidelijk wilt houden, kun je ervoor kiezen om het traceren uit te schakelen.

Google Analytics

Als je al gebruik maakt van Google Analytics op je website, kan het interessant zijn om het verkeer van je e-mailcampagnes te volgen. Met Flexmail kun je dat eenvoudig doen via Link Tracking.

Je kunt hier aangeven of je een bepaalde link wilt opvolgen in Google Analytics. Google Analytics tracering wordt standaard uitgeschakeld. Je kunt ervoor kiezen om al je hyperlinks in Google Analytics standaard te traceren in Instellingen > Link Tracking.

Je kunt Google Analytics tracking link ook per link activeren/deactiveren door het vinkje te verwijderen of toe te voegen aan het vakje.  Klik vervolgens op Opslaan om de wijziging toe te passen.

Interesse

Je kunt een link verbinden met een Interesse. Op die manier zal elk contact automatisch deel uitmaken van de verbonden interesse zodra ze op die link klikken.

Vanuit Link Tracking kun je alleen een interesse aan een link toewijzen. Om een nieuw interesse aan te maken, ga je naar Contacten > Interesses > Nieuwe interesse aanmaken.

Om de interesse toe te wijzen aan je link gebruik je het dropdown menu om de interesse te selecteren en klik je vervolgens op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.

Opgelet
De links zelf en de instellingen voor Link Tracking dienen NIET te worden gewijzigd na het versturen van de campagne. Als je ze toch wijzigt, zouden de resultaten in de rapporten niet correct zijn.