Over talen

Tijdens je eerste stappen in Flexmail, selecteer je de talen waarin je e-mails zal verzenden.

Waarom vragen we je dit?

De talen die je gekozen hebt, zullen gebruikt worden om bepaalde standaard teksten in de taal van je ontvanger weer te geven. Denk hierbij aan de footer onderaan je e-mail, maar bijvoorbeeld ook je profiel- en uitschrijfpagina. Hebben we vertalingen van je nodig, dan vragen we dat enkel voor de talen die je hier selecteert. Ga je ééntalig mailen en dus ook maar één taal aanduiden, dan vallen we je doorheen het platform ook niet lastig met andere talen.

Om het heel eenvoudig te stellen: je moet je communicatietalen instellen, zodat de ontvangers van je mails ook overal de juiste taal te zien zullen krijgen.

Welke talen kan je kiezen?

Populaire talen
Taal ISO-waarde
Duits de
Engels en
Frans fr
Nederlands nl
Alle andere talen
Taal ISO-waarde
Bulgaars bg
Chinees zh
Deens da
Estisch et
Fins fi
Grieks el
Hongaars hu
Iers ga
Italiaans it
Kroatisch hr
Lets lv
Litouws lt
Maltees mt
Pools pl
Portugees pt
Roemeens ro
Russisch ru
Slovaaks sk
Sloveens sl
Spaans es
Tsjechisch cs
Zweeds se

De ISO-waarde is de waarde die je moet gebruiken om de taal van een contact aan te geven in je CSV importbestand.

Waarvoor worden talen gebruikt?

Talen worden doorheen je account op verschillende plaatsen gebruikt. We maken hier een onderscheid tussen contacttaal en accounttaal.

Contacttaal

De contacttaal is de taal die je aan het contact kan geven. Deze taal wordt op de volgende plaatsen gebruikt:

• Header en footer: browserweergave, updatelink en uitschrijflink
  • Eigen velden: vertalingen van je eigen velden
  • Importeren: keuze van een fallback taal bij je import
  • Segmentatie: instellen van segmenten op basis van de taal
  • Workflows: blokken in je workflow die controleren op taal

Door de talen in te stellen per contact, ben je er zeker van dat het contact de standaardteksten in zijn eigen taal te zien zal krijgen, zonder dat je hier verder nog iets voor moet doen.

Support tip
De talen die je kan geven aan je contact, zijn de talen die je bij de onboarding hebt moeten kiezen. Wil je nadien een taal toevoegen of verwijderen, geef dan even een seintje.

Accounttaal

Naast de contacttaal heb je ook de accounttaal. Dit is de taal waarin je account getoond wordt.

Hier kan je kiezen uit 4 talen:

• Nederlands
  • Frans
  • Engels
  • Duits

De accounttaal kan je wijzigen in je profiel. Dit heeft geen effect op je contacttalen.

Wat is een fallback taal?

Als je meerdere talen geselecteerd hebt, ga je ook een fallback taal moeten kiezen. Deze fallback taal zal gebruikt worden wanneer bepaalde elementen niet vertaald werden.

Stel, je hebt eigen velden ingesteld, maar deze werden nog niet vertaald. Dan zal voorlopig de fallback taal getoond worden voor deze velden, ongeacht welke taal je contact heeft.

Contacten importeren en talen

Wanneer je contacten importeert heb je twee mogelijkheden om je contacten een taal te geven.

1. Voeg een taal toe aan je contact via je importbestand Wanneer je een bestand aanmaakt om contacten te importeren, voeg je een extra kolom toe met per contact de taal die je aan het contact wil geven.
  2. Je kiest voor een fallback taal bij de import Bij de import wordt er een fallback taal gevraagd. Wanneer een contact geen taal heeft in je bestand of je hebt de kolom met talen niet geselecteerd, zal er voor deze contacten de fallback taal gebruikt worden.